Game Pass en PS Plus zijn “compleet anders” volgens Sony

News
maandag, 30 oktober 2023 om 13:30
playstation plus newf1655289162
Vorig jaar gooide Sony PlayStation Plus op de schop. Het nieuwe model wordt vaak vergeleken met Game Pass, omdat je een selectie games kan spelen zonder ze te hoeven kopen. Maar twee diensten zijn compleet anders, volgens een Sony-topman.
Dat Sony PS Plus vorig jaar ombouwde tot een abonnementsdienst waarmee je ook toegang krijgt tot een game catalogus wordt vaak gezien als een reactie op Game Pass. De twee diensten worden dan ook vaak met elkaar vergeleken, waarbij het opvalt dat de games van Sony niet vanaf dag één met PS Plus te spelen zijn. Microsoft zet Xbox-games juist wel meteen op Game Pass.
Sony-topman Eric Lempel werd in een interview met Barron’s weer eens gevraagd naar dit verschil. In het verleden hebben hooggeplaatste mensen bij Sony al vaker laten weten dat het er niet in zit dat games vanaf lancering op PS Plus staan. Lempel wilde dan ook niet verder bijdragen aan die discussie, maar liet wel weten dat hij PS Plus als iets heel anders ziet dan Game Pass.
Het verschil zit hem in het soort games en de kwaliteit van de games die je met beide abonnementen krijgt, meent Lempel. Hij vindt dat de zorgvuldig samengestelde catalogus van PS Plus heel anders is dan wat de concurrentie biedt en dat het bovendien goed aanslaat bij klanten, die veel meer dan verwacht voor de duurdere varianten van PS Plus kiezen. Lempel wil verder niet ingaan op hoe de concurrentie het aanpakt.

PS Plus krijgt nieuwe feature

De game catalogus is trouwens niet de enige manier waarop PS Plus nu op Game Pass lijkt. Onlangs voegde Sony bijvoorbeeld de mogelijkheid toe om games te streamen. Dat kan alleen met ondersteunde games, maar het maakt niet uit of je de game hebt gekocht, of er toegang toe krijgt via PS Plus.