Elon Musk wil van X een bank app maken in één jaar tijd

News
maandag, 30 oktober 2023 om 13:00
Elon Musk heeft bij de overname van Twitter al gezegd dat hij ook een bank app van het platform wil maken. De medewerkers van X hebben daar nu een tijdsframe voor: één jaar.
Als het aan Elon Musk ligt, dan hebben mensen binnenkort geen bank meer nodig. De excentrieke miljardair wil X zo uitbreiden, dat het platform geschikt is om al je financiële zaken mee te regelen.
Dat heeft Musk aangekondigd tijdens een all-hands call met medewerkers, zo meldt The Verge. En met het plan wil de eigenaar er niet alleen voor zorgen dat mensen betalingen kunnen regelen via X. Nee, hij wil dat ‘iemands complete financiële leven’ beheerd kan worden via het platform.

“Als er geld mee gemoeid is. Staat het op ons platform. Geld of effecten of wat dan ook. Dus, het is niet zomaar 20 dollar naar mijn vriend sturen. Ik heb het over, zoals, je hebt geen bankrekening nodig.”

Ambitieus plan voor X

Al bij de overname van Twitter heeft Musk zijn plannen voor de app onthuld, maar de medewerkers van X hebben nu een concreet idee om mee te werken. En dat moet bovendien snel uitgewerkt worden.
Volgens de nieuwe CEO Linda Yaccarino is het plan om de functies volledig te lanceren in 2024. Elon Musk zelf stelt dat hij ‘enorm verbaasd zal zijn’ als de financiële features niet uitgerold zullen zijn voor het einde van volgend jaar.