Stephen King-film met Arnold Schwarzenegger krijgt een remake

News
maandag, 30 oktober 2023 om 14:00
Regisseur Edgar Wright werkt aan een remake van Stephen King's short story The Running Man. Er is eerder een film van gemaakt met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol.
Oorspronkelijk geschreven door Stephen King onder zijn alias Richard Bachman in 1982, werd het verhaal eerder in 1987 verfilmd met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Deze nieuwe versie, onder Wrights regie en het scenario van Michael Bacall, belooft trouwer te zijn aan Kings originele verhaal. Met een productieteam bestaande uit Simon Kinberg, Nira Park en Audrey Chon, is Wright actief betrokken bij het herschrijven van het script. Dat meldt Slashfilm.com.
Kinberg deelde in een recent interview de voortgang van de film, waarbij Wright momenteel werkt aan het scenario en de intentie bestaat om volgend jaar met de opnames te starten, mits alles naar wens verloopt in de voorbereidende fase. De situatie is namelijk nog steeds niet zeker door de acteursstaking in Hollywood.

Het origineel

The Running Man vertelt het verhaal van een man die gedwongen wordt deel te nemen aan een gruwelijke spelshow. In dit dodelijke evenement wordt hij gebrandmerkt als vijand van de staat en vervolgens opgejaagd door verschillende moordlustige en erg bekwame tegenstanders.
Het origineel met Arnold Schwarzenegger verdiende, met het budget eraf getrokken, slechts 10 miljoen dollar en ontving erg gemixte reviews. Nu is de hoop dat de aankomende film het een behoorlijk stuk beter gaat doen in de ‘box office’. Onbekend is nog of er ook een rol vrijgemaakt is voor de inmiddels 76-jarige spierbundel.
De trailer van de originele film zie je hier: