HBO verliest enorm veel abonnees na einde Game of Thrones

News
maandag, 11 januari 2021 om 13:00
game of thronesf1615818388
Het is geen geheim dat Game of Thrones een enorm succes is geweest voor HBO. De abonnees blijven alleen niet trouw aan de betaalzender, want nu blijkt dat HBO een enorm gedeelte van haar abonnees is verloren na het einde van Game of Thrones.
Tegenwoordig is de industrie van series bijna groter dan de filmindustrie. Denk bijvoorbeeld aan immense projecten als The Lord of the Rings serie van Amazon Prime, The Witcher franchise op Netflix en alle Star Wars- en Marvel-projecten die er zijn en eraan zitten te komen op Disney+. Die shift in focus was al een langere tijd gaande, maar het laatste duwtje is overduidelijk gegeven door Game of Thrones.
De fantasy serie heeft HBO dan ook veel geld gekost, maar tegelijkertijd heeft het ook veel geld in het laatje gebracht. Zo zijn er door de seizoenen heen veel nieuwe abonnees bijgekomen. Die fans zijn alleen niet blijven hangen bij de betaalzender, ondanks de grote hoeveelheid andere series die de dienst te bieden heeft. Volgens Variety heeft HBO namelijk meer dan de helft van haar abonnees in de doelgroep 18 tot en met 49 jaar verloren sinds het einde van Game of Thrones.

Een teleurstellend einde

De enorme daling in abonnees na Game of Thrones kan ook te maken hebben met de onvrede over het laatste seizoen. Volgens veel fans is seizoen 8 sterk in kwaliteit gedaald in vergelijking met eerdere seizoenen. Gecombineerd met vreemde keuzes voor karakters heeft het gezorgd voor een teleurstellend einde voor velen, wat zelfs een petitie voor een nieuw einde als gevolg heeft gehad. Volgens schrijver George R.R. Martin krijgen de boeken wel een ander einde.