Welke Game of Thrones personages maken de grootste kans op de Iron Throne?

  De volgende vraag is dé vraag die iedereen zichzelf stelt sinds Game of Thrones begon in 2011. Wie zal aan het einde van de rit heersen over Westeros? Kortom, wie zal zitten op de Iron Throne en wint daarmee de Game of Thrones? Hier vind je de Game of Thrones personages op een rijtje die, volgens ons, de grootste kans maken.

  HBO

  Cersei Lannister

  Het zou natuurlijk zomaar kunnen dat de huidige heerseres gewoon blijft zitten. Cersei zit namelijk sinds de seizoensfinale van seizoen 6 op de Iron Throne en zal er alles aan doen om dit zo te houden. Dit is niet haar eerste ervaring in de politiek van Westeros. Ze heeft namelijk al veel invloed gehad sinds het begin van de serie en staat erom bekend van alles voor elkaar te krijgen door middel van haar snode plannetjes.

  Als kijker leerden we haar kennen als de vrouw van koning Robert Baratheon. Het is algemeen bekend dat Cersei een rol speelde in zijn dood en als gevolg kwamen haar (incest) kinderen aan de macht. Ze weet altijd een manier te vinden om haar familie en uiteindelijk zichzelf aan de macht te houden. Wie weet zal ze hier in slagen.

  HBO

  Varys

  Iemand die ook altijd vlakbij de Game of Thrones personages met macht is te vinden is Varys. We hebben het over de kale, gecastreerde, adviseur die vooral bekend staat om zijn manipulatieve gedrag. Voor hem bestaan geen geheimen en hij heeft een netwerk van informanten uit heel Westeros. Maar waarom zou hij op de troon willen zitten? Varys is altijd een adviseur geweest, nooit een leider.

  Nou, de reden hiervoor is dat het enige wat Varys wil is het beste voor de bevolking van het land. Daarom verraadde hij de Lannisters en helpt hij nu Daenerys met haar overname van de Iron Throne. Volgens hem is zij het beste voor het volk. Maar wat als Daenerys te ver gaat bij deze overname en haar draken een bedreiging voor het volk worden? Misschien vindt Varys zichzelf wel het meest geschikt en zal hij Daenerys verraden zoals hij dat in het verleden ook bij andere heersers gedaan heeft.

  HBO

  Tyrion Lannister

  Van alle Game of Thrones personages is ook Tyrion Lannister een grote kanshebber voor de Iron Throne. Hij is het jongere broertje van Cersei en Jaimie Lannister. Hij is de enige Lannister die eigenlijk altijd als good guy wordt gezien. Tyrion heeft dan ook alle eigenschappen die een goede koning nodig heeft. Hij is intelligent, geeft om het volk, heeft zichzelf bewezen op het slagveld, is de linkerhand van de koning geweest én is de huidige linkerhand van Daenerys. Eigenlijk zou hij perfect zijn.

  Verder is Tyrion ook trouw. Hij zal Daenerys niet gauw verraden. Hij heeft zich helemaal toegewijd aan Daenerys haar strijd om heerseres van Westeros te worden. Ook al heeft hij soms twijfels bij haar acties. Tyrion zou in ieder geval een zeer geschikte kandidaat zijn.

  HBO

  De Night King

  Game of Thrones zou Game of Thrones niet zijn zonder grote plottwists en verrassingen. Dat hebben we in het verleden gezien met gebeurtenissen als de Red Wedding, Cersei die de Sept of Baelor opblaast en over het algemeen de dood van veel belangrijke Game of Thrones personages. Als de Night King, de leider van het dode leger en grote eindbaas van Game of Thrones, degene is die eindigt op de Iron Throne zou dit wel de grootste plot twist uit de geschiedenis van de serie zijn.

  Het zou nog kunnen gebeuren ook. Stel je dit eens voor als laatste scene: King's Landing is helemaal overspoeld door het dode leger en Daenerys haar draken vliegen door de lucht, alleen dan vermoord en weer tot leven gebracht. De camera betreedt de troonzaal en focust zich op de Iron Throne met daarop de Night King, grijzend in de camera. Het scherm wordt zwart, einde Game of Thrones. Het klinkt eigenlijk niet eens zo heel verkeerd.

  HBO

  Gendry Baratheon

  Dit is een van de onbekende en kleine Game of Thrones personages maar Gendry kan zeker grote gevolgen hebben voor het verhaal in het aankomende seizoen. Hoewel hij niet de overduidelijke keuze is, heeft hij een grote kans om op de Iron Throne te eindigen. Hij is namelijk de laatst levende Baratheon. Een bastaardzoon van Robert, de koning van Westeros uit het eerste seizoen. Hij had dus eigenlijk het recht om hem na zijn dood op te volgen in plaats van Joffrey. Het probleem is dat hij een bastaard is en daarnaast nooit formeel is erkend. Ook is Genry maar een simpele smit en heeft hij helemaal geen ambitie om de leider van het land te worden.

  Toch is er een grote groep fans die vindt dat Gendry de juiste keuze is. Ze vinden dat hij het meeste recht op de troon heeft en natuurlijk een man van het volk is. Het is in ieder geval niet geheel onmogelijk.

  HBO

  Jon Snow

  Jon Snow zou, als je de regels van troonopvolging in het Game of Thrones universum goed nagaat, de persoon moeten zijn die op de Iron Throne zit. Hij heeft er nog meer recht op dan Gendry en zelfs Daenerys. Er werd namelijk bekend gemaakt in het vorige seizoen dat Jon Snow de zoon is van kroonprins Rhaegar Targaryen en eigenlijk Aegon Targaryen heet.

  Naast het feit dat hij letterlijk op de troon hoort te zitten is hij natuurlijk ook een van de meest populaire en geliefde Game of Thrones personages. Veel fans zouden het geweldig vinden als Jon degene is die zal eindigen op de troon. Jon Snow zelf denkt daar helaas anders over. Hij heeft in de serie meerdere malen gezegd dat hij geen koning wilt worden. Als alles volgens plan gaat en zijn liefje Daenerys koningin wordt zal hij daarentegen wel moeten.

  HBO

  Daenerys Targaryen

  Vanaf het begin af aan is het al haar doel geweest om koningin te worden en de Iron Throne voor haar familie te heroveren. We hebben het hier uiteraard over Daenerys. Het is waar haar hele verhaal om draait. Als Mother of Dragons, Breaker of Chains en Khaleesi of the Great Grass Sea heeft ze laten zien dat ze een ware leider is door op een eerlijke manier over meerdere steden en volken te heersen. Ze heeft ambitie, ze heeft het recht en ze heeft zeker de juiste kwaliteiten. Ook al is ze misschien lichtelijk arrogant.

  Maar de grote vraag is of haar doel ook echt werkelijkheid gaat worden. Het zou het perfecte einde zijn van het verhaal. Maar dingen gaan in Game of Thrones niet zoals ze horen te gaan. Daenerys die aan het eind op de Iron Throne belandt zou hetzelfde zijn als de helden in Disney films die altijd winnen. Het past niet bij Game of Thrones. Ook al zou het echt fantastisch zijn als het wel zo is.

  Game of Thrones personages met de grootste kans op de Iron Throne

  Dit zijn natuurlijk allemaal speculaties. Met Game of Thrones kun je het nou eenmaal nooit zeker weten. Laat in de reacties achter wie van de Game of Thrones personages jij denkt dat er op de Iron Throne zal eindigen!

  We gaan het in ieder geval allemaal zien in het spectaculaire laatste seizoen dat begonnen is. Ben je nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen? Lees dan onze breakdown van de Game of Thrones seizoen 8 trailer en de 10 dingen die we al weten over seizoen 8.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.