Game Freak wil niet alleen Pokémon maken

News
woensdag, 15 februari 2023 om 18:30
pokemon scarlet keyartf1668713769
Wie Game Freak zegt, zegt Pokémon en andersom geldt min of meer hetzelfde. Het is je vergeven als je denkt dat de Japanse studio alleen Pokémon maakt. Maar dat is niet het geval en Game Freak ziet zo’n situatie ook helemaal niet zitten.
Onlangs kwam Game Freak met een Apple Arcade-versie van Pocket Card Jockey: Ride On. Deze game kwam oorspronkelijk uit voor de 3DS en was daar een kleine hit. Ter gelegenheid van de nieuwe versie laat regisseur Masao Taya aan Axios weten dat Game Freak het erg belangrijk vindt om games te blijven maken buiten de Pokémon franchise (via VGC).
Om dat te kunnen blijven doen heeft Game Freak in de laatste jaren haar aanpak veranderd. Er wordt nu meer gewerkt met externe studio’s dan voorheen, zodat er meer tijd is voor verschillende projecten. Dat was nodig omdat de ontwikkeling van games om steeds meer tijd en middelen vraagt.
Er is al langer een intern initiatief bij Game Freak waarbij ontwikkelaars tijdens rustige periodes, waarbij er minder aandacht nodig is voor Pokémon, originele ideeën kunnen pitchen. Maar het was nooit de bedoeling dat dat beperkt zou blijven tot kleinere games. Dat Game Freak nu met externe studio’s werkt maakt het mogelijk om aan meerdere grootschalige projecten tegelijk te werken.

Game Freak hoopt op Pokémon-achtige hits

Een grote wens van Game Freak is dat er bij de originele games titels zijn die net zo geliefd worden als Pokémon. Tot dusver zijn de niet-Pokémon games vrij onbekend gebleven, maar Pokémon is dan ook wel een moeilijke franchise om te evenaren qua populariteit. Zelfs Scarlet en Violet, die veel kritiek kregen om allerlei technische mankementen, gingen als zoete broodjes over de toonbank.