De beste tips om je telefoon goed te beschermen

Article
donderdag, 16 februari 2023 om 7:30
pexels george dolgikh 1310532f1676556819
Jezelf beschermen tegen cybercriminaliteit wordt steeds belangrijker. Bedrijven zijn vaak een doelwit, maar ook als consument loop je steeds meer gevaar. Vandaar dat je hier een aantal tips vindt om je telefoon beter te beschermen.
Anno 2023 worden criminelen steeds slimmer. Het is dus hoog tijd om je cybersecurity op orde te brengen.

Zorg dat je beschikt over alle updates

Gebruik je nog steeds een oude telefoon van jaren geleden? Dan is jouw risico op een aanval een stuk groter. Na een aantal jaar worden de meeste Android-telefoons immers niet meer ondersteund met nieuwe updates. Ook per app is het belangrijk te blijven updaten. Als een softwareontwikkelaar ontdekt dat er ergens een fout zit in de beveiliging dan volgt een update om dit te fixen.
Zorg dus alles volledig geüpdatet is. Dit kun je automatisch doen door alle updates en installaties op de achtergrond te laten uitvoeren als je telefoon verbonden is met een WiFi-netwerk.

Geef niet zomaar toestemming

Net een vrij onbekende app gedownload? Pas dan op met welke toestemming je geeft. Soms heb je ook de mogelijkheid om verzoeken te weigeren, zoals bij apps die vragen naar toegang tot jouw contactenlijst. Je locatie kan meestal geen kwaad, maar lees je wel goed in over welke app het gaat. Zo zorg je dat het allemaal niet te gemakkelijk gebeurt.

Pas op met openbare Wifi

Gebruik je vaak openbare Wifi? Dan is dat niet zo verstandig, want op dat moment is je data extra gevoelig voor hackers. Vermijd dus het gebruik van privacygevoelige apps zoals je bank of e-mail als je op zo’n netwerk zit. Doe dit lekker thuis wanneer je op je eigen internet zit.

Maak gebruik van back-ups

Mocht er tot slot toch iets misgaan? Dan is het belangrijk dat je altijd back-ups paraat hebt staan. Zo gaan al je afbeeldingen, bestanden en andere persoonlijke informatie in ieder geval niet verloren vanwege diefstal of een virus. Dit werkt via iCloud of Google Drive en je kunt dagelijks een back-up laten maken.

Populair Nieuws