Gaat Sony NFTs ondersteunen op PlayStation?

News
maandag, 21 november 2022 om 15:30
playstation 5 thumbf1624433855
Onlangs verscheen al een patentaanvraag van Sony om in-game voorwerpen bij te houden via blockchain en NFTs, nu lijkt de invulling daarvan ook bekend.
Sony speelt al langer met de gedachte om blockchain en NFT te gebruiken voor haar PlayStation platform. De consolebouwer ziet vooral toepassing in het bijhouden en kunnen verhandelen van in-game voorwerpen. Al eerder vroeg Sony de mening van spelers over NFTs als in-game voorwerpen en of ze die in hun games zouden willen zien. Dat gebeurde rond het e-sports event EVO 2022.
Sindsdien is het sentiment rond NFTs behoorlijk gedraaid, mede door diverse schandalen rond de handel in deze virtuele goodies. Onlangs introduceerde Sony PlayStation Stars, maar moest, na daar na initieel rumoer snel aan toevoegen dat dit absoluut geen NTFs betroffen.
Nu is er door gamesual een patentaanvraag van Sony ontdekt dat bedoeld is om "de verspreidingsgeschiedenis van in-game digitale voorwerpen, zoals cosmetics en zelfs spelmomenten kan vast leggen door er unieke tokens aan toe te kennen ". Wie het patent goed doorleest ziet dat hiermee de toepassing van NFTs bedoeld wordt.

Gaat Sony NFTs naar de playStation brengen?

Het lijkt er dus op dat Sony in ieder geval serieus nadenkt over de mogelijkheid om NFTs op het PlayStation platform te ondersteunen. Daarbij moet wel in gedachte gehouden worden dat bedrijven heel vele patenten aanvragen, die lang niet allemaal in de praktijk gebruikt gaan worden en dat dit patent al aangevraagd was voordat de hele storm rond NFTs opstak. Het kan dus goed zijn dat Sony de plannen voorlopig in de koelkast gezet heeft.
Toch ging dit weekeinde een opmerkelijke tweet de wereld in. Rad.live, voorheen LittlStar geheten, is al tijden een actieve partner van Sony en heeft al sinds de lancering van de PS VR een app op de PlayStation 4 en diens opvolger, de PlayStation 5. Initieel had Rad.Live alleen een abonnementsvorm waarbij er premium content bekeken kon worden in zowel regulier 2D als in VR. Rad.live was daarmee de eerste en meteen ook grootste aanbieder van VR content op de Sony consoles.

NFTs komen er aan

Inmiddels is Rad.live volledig ingestapt in de wereld van cryptocurrencies en NFT handel. Het heeft een eigen cryptomunt uitgegeven ($ARA) en publiceerden een serie NFTs die een levenslang abonnement op de premium-dienst garandeerden. Ook hebben ze een eigen platform voor het verhandelen van NFTs opgezet. In de tweet dit weekeinde kondigt Rad.live aan dat er groot nieuws aan komt rond NFTs op de PlayStation consoles.
Als Sony daadwerkelijk met Rad in zee gaat om NFTs naar de consoles te brengen, zijn ze de eerste consolebouwer die de stap durft te nemen. De vraag is of dat met het huidige sentiment rond NFTs een handige zet zou zijn. Toch lijkt de gang naar NFTs onontkeerbaar, nu Instagram, Facebook en Youtube al overstappen en ook Ubisoft vergaande plannen heeft.

Populair Nieuws