Komen NFT's nou ook naar YouTube?

News
woensdag, 26 januari 2022 om 15:30
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
In een brief van Susan Wojcicki, de CEO van YouTube, zou staan dat het bedrijf kijkt naar de mogelijkheid om NFT's toe te voegen aan het platform. Dit zou dan voor een extra inkomen kunnen zorgen voor YouTubers.
Niet alleen grote uitgevers van games lijken kansen te zien in de NFT markt. Ook YouTube lijkt hier naar te kijken. Dit zou onderdeel uitmaken van een groter onderzoek om te kijken naar nieuwe manieren om makers van content voor de site geld te laten verdienen via het platform.

Komen er NFT's naar YouTube?

Het enige dat duidelijk is geworden is dat er onderzoek wordt gedaan of er NFT's aan het platform kunnen worden toegevoegd en of er een nieuwe tak binnen het bedrijf kan worden opgezet die zich gaat richten op NFT's. Er wordt naast NFT's ook gekeken naar andere mogelijkheden zoals Crypto om toe te voegen aan het platform.
Het is niet duidelijk hoe het toevoegen van NFT's er dan uit zou gaan zien. Wel kan er gekeken worden naar hoe andere platformen dit doen. Twitter heeft namelijk de mogelijkheid om crypto te doneren aan andere Twitteraars en ook komt er een functie naar Twitter om een NFT als profielfoto in te stellen door het koppelen van de crypto Wallet.
Misschien zal YouTube hier dus inspiratie vandaan halen, maar misschien komt het bedrijf ook wel met een hele andere manier om het te laten werken. Het kan nog wel even duren voordat er NFT's of Crypto's naar YouTube komen, want er wordt momenteel alleen onderzoek gedaan naar de mogelijkheid. Daarna wordt pas duidelijk of het er ook echt komt.

Populair Nieuws