Gaat PlayStation Kojima Productions overnemen?

News
donderdag, 14 april 2022 om 13:30
playstation 4 celebrationf1617114285
Acquisities staan in 2022 centraal in de game-industrie en PlayStation speelt dat spelletje zeker mee. Sony, het bedrijf achter PlayStation heeft in 2022 al meerdere bedrijven overgenomen en de recente wijziging op de website van PlayStation Studios doet vermoeden dat de volgende overname aanstaande is. Fans vragen zich af of PlayStation Kojima Productions gaat overnemen.
Op de website van PlayStation Studios heeft Sony recentelijk een kleine wijziging gemaakt. Death Stranding is namelijk aan de banner met PlayStation Studios-titels toegevoegd in plaats voor Concrete Genie. De wijziging roept direct bij fans veel vragen op, waarbij gelijk gespeculeerd wordt dat Kojima Productions wel eens overgenomen kan worden door Sony.
Een andere mogelijkheid is dat Sony simpelweg heeft gekozen voor een grotere titel dan Concrete Genie voor haar PlayStation Studios-banner. Death Stranding als IP is namelijk van Sony en niet van Kojima Productions. Toch vermoeden fans dat er achter de schermen misschien wel meer aan de hand is op basis van uitspraken van Jim Ryan, hoofd van PlayStation.

Meer acquisities gepland door PlayStation

Ryan heeft recentelijk laten weten dat er nog meer acquisities op de planning staan. Kojima Productions werd destijds al gelinkt aan Sony doordat de consolefabrikant voor Hideo Kojima's eerste titel sinds de breuk met Konami al diep in de buidel tastte. Sony was namelijk verantwoordelijk voor de financiering en leverde zelfs Guerrilla's Decima engine aan voor de ontwikkeling.
Kojima richtte in 2015 zelf Kojima Productions op, waarna in 2016 tijdens E3 tijdens de PlayStation persconferentie duidelijk werd dat de eerstvolgende game van de Metal Gear-maker een PlayStation exclusive zou zijn. Sindsdien is de game wel nog op PC verschenen en kreeg de titel in 2021 nog een re-release in de vorm van een Director's Cut. Sindsdien is het aardig stil gewest rondom de studio en is er nog geen nieuwe game uit de doeken gedaan.