Meta AR-bril verschijnt in 2024

News
donderdag, 14 april 2022 om 13:00
meta g9045c715c 1920f1645524130
Meta heeft bekendgemaakt dat het bedrijf haar eerste AR-bril in 2024 uit wil brengen. Het bedrijf dat voormalig Facebook heette, wil groots inzetten op augmentedrealitybrillen en zou al drie modellen op de planning hebben staan. Na de lancering van het eerste model in 2024 zouden model 2 en 3 al voor 2026 en 2028 respectievelijk op de planning staan.
Volgens The Verge wil Meta (voorheen Facbook) in 2024 haar eerste AR-bril op de markt brengen. Het betreft een augmentedrealitybril die als het ware een extra laag informatie over de werkelijkheid legt. Daarmee wordt dus als het ware een laagje extra realiteit toegevoegd bovenop wat je daadwerkelijk in het dagelijkse leven al kunt zien.
Anonieme bronnen van The Verge melden dat de AR-bril van Meta onafhankelijk zonder telefoon werken. In plaats daarvan lijkt de bril te komen met een klein, draadloos apparaatje dat een deel van de rekenkracht op zich neemt die de bril nodig heeft om te werken. Het besturingssysteem moet vanuit de basis wel gebaseerd zijn op Android als besturingssyteem.
facebookf1613037002

Meta AR-bril maakt bellen met hologrammen mogelijk

Mark Zuckerberg, eigenaar van Meta, ziet AR als de volgende stap in de technologische ontwikkeling. Hij vergelijkt het met de introductie van smartphones zoals we die kennen pakweg 15 jaar geleden. De AR-bril van Meta moet onder andere de mogelijkheid bieden om gebruikers met elkaar te laten bellen waarbij je via hologrammen kunt communiceren.
Volgens de anonieme bronnen moet de onthulling van de Meta AR-bril dan ook een "iPhone" moment worden. Daarmee wordt gedoeld op de onthulling van Apple's smartphone die de telefoonmarkt revolutioneerde. Of het Meta daadwerkelijk gaat lukken, moeten we voorlopig afwachten. Voor de AR-bril zelf lijkt het er ook nog om te gaan spannen.
Een 2024 release zou nog wel eens lastig kunnen worden. De releasedatum van het project is al meerdere keren opgeschoven en garanties zijn er daarom niet. Ook de prijs staat nog niet vast, maar verwacht wordt dat deze zeker boven de prijs van een Oculus Quest (ook van Meta) zal uitstijgen. Dat betekent dat je minimaal aan een prijs boven de 300 euro moet denken.

Populair Nieuws