Elon Musk doet bod om Twitter te kopen

News
donderdag, 14 april 2022 om 14:00
elon muskf1649168900
Er is de laatste tijd een hoop te doen om Elon Musk en Twitter. Hij kocht onlangs een groot deel van de aandelen van het platform. Nu gaat hij een stap verder en doet hij een bod om het hele bedrijf te kopen.
Elon musk is sinds een tijdje de grootste aandeelhouder van Twitter. Nu wil hij een stap verder gaan. Hij heeft namelijk een bod ingediend om het platform over te nemen voor zo’n 43 miljard dollar, ongeveer 6 milard meer dan wat het bedrijf op dit moment waard is. Dat meldt The Verge.
Musk’s voorstel is dat hij alle aandelen die nog niet in zijn bezit zijn koopt voor 54,20 dollar per stuk. Hij vindt namelijk dat Twitter een privaat bedrijf moet worden om de verandering te kunnen ondergaan die volgens Musk nodig zijn. Op dit moment is Twitter een beursgenoteerd bedrijf, wat betekent dat er meerdere stemmen gehoord worden en er meer controle is.
In een brief aan Twitter schrijft Musk dat hij gelooft in de potentie van het platform om over de hele wereld het platform voor vrijheid van meningsuiting te worden. Die vrijheid vind hij van levensbelang voor een “functionerende democratie”.
twitter logof1629114782

Musk weigerde positie in raad van bestuur

Musk had in principe al het recht op de nodige invloed op Twitter. Toen hij de grootste aandeelhouder werd is hem een positie in de raad van bestuur aangeboden, die hij niet heeft genomen. Het blijkt dat hij een veel grotere invloed wilde.
Musk noemt zijn bod voor de overname zijn beste en laatste bod. Mocht het niet aangenomen worden, dan zal hij “[zijn] positie als aandeelhouder moeten heroverwegen. Het is nog niet duidelijk of Twitter van plan is om het bod aan te nemen.

Populair Nieuws