Gaat McLaren rijden met de motoren van Red Bull?

News
woensdag, 22 februari 2023 om 17:00
mclaren daniel ricciardo gp belgie 2022 1f1662128589
McLaren is op zoek naar een nieuwe motorleverancier voor 2026 en denkt daarbij niet alleen aan Honda. Red Bull en het Britse F1-team zijn namelijk in gesprek voor een motordeal.
De laatste jaren is McLaren lekker bezig met het doorwisselen van motoren. Eerder werden lange tijd motoren van Mercedes gebruikt, toen ging het team over op krachtbronnen van Honda van 2015 tot en met 2017 - met weinig succes. Daarom werd er gekozen om in 2018 over te gaan op motoren van Renault om vervolgens in 2021 weer terug te komen bij Mercedes.
Vanaf 2026 gaat de reglementen voor de motoren weer flink op de schop en daarom is McLaren nu alvast aan het oriënteren bij welke fabrikant het beste in kan slaan. Eerder werd al bekend dat het team in gesprek is met Honda en daar komt nu nog een opvallende naam bij.

McLaren op bezoek bij Red Bull Powertrains

Een woordvoerder van Red Bull heeft namelijk laten weten dat McLaren in gesprek is met Red Bull Powertrains, de nieuwe motordivisie van Red Bull. Zak Brown, de CEO van McLaren, heeft al een rondleiding gehad in de gloednieuwe fabriek in Milton Keynes.
Het is daarmee nog niet zeker dat McLaren ook daadwerkelijk zal gaan rijden met krachtbronnen van Red Bull Powertrains. Het Britse team houdt voornamelijk namelijk nog de opties open en zal naar eigen zeggen in gesprek gaan met alle motorleveranciers in de Formule 1.