'Ferrari pakt een belangrijk voordeel van Red Bull af'

News
donderdag, 09 februari 2023 om 14:30
max verstappen red bull f1 gp groot brittannief1656935396
Red Bull Powertrains zal naar verluidt geen nieuwkomersstatus krijgen van de FIA. Dat belangrijke voordeel zou zijn afgepakt na bezwaar van concurrent Ferrari.
Momenteel rijden Red Bull Racing en AlphaTauri nog rond met de motoren van Honda, ook al is er een badge van Red Bull Powertrains op geplakt. De nieuwe divisie van Red Bull zal namelijk vanaf 2026 de eigen motoren gaan maken, in samenwerking met Ford.
Ondanks dat Red Bull Powertrains dan voor het eerst een eigen krachtbron ontwikkelt, krijgt het toch niet de nieuwkomersstatus toegewezen van de FIA. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse krant claimt dat de status is ingetrokken, nadat Ferrari bezwaar heeft aangetekend.
Volgens Ferrari is er namelijk al teveel kennis aan boord bij Red Bull Powertrains als het gaat om het ontwikkelen van een motor. De nieuwe tak heeft namelijk personeel aangetrokken van andere teams, waaronder Ferrari en Mercedes. Zo werkt Ben Hodgkinson, die eerder één van de kopstukken was van de motorafdeling van Mercedes, nu voor Red Bull Powertrains. Mercedes, Renault en Audi zouden zich hebben aangesloten bij Ferrari in het protest.
Het Italiaanse team is volgens La Gazzetta dello Sport ver gegaan in het bezwaar. Zo zou Ferrari hebben geweigerd om een handtekening te zetten onder de nieuwe motorreglementen, tenzij de status niet aan Red bull werd gegeven.

Voor welk voordeel zorgt de status?

Als Red Bull Powertrains inderdaad niet de nieuwkomersstatus krijgt toegewezen, dan is dat een flinke tegenvaller voor de nieuwe divisie. Met de status krijgen fabrikant namelijk de mogelijkheid om meer middelen te investeren in de krachtbron en daarnaast meer testuren te maken. Nu zal Red Bull Powertrains het met dezelfde limitaties als de ervaren motorbouwers moeten doen.

Populair Nieuws