Elden Ring gaat voorbij de volgende indrukwekkende mijlpaal

News
woensdag, 22 februari 2023 om 15:30
elden ring yggdrasilf1644244030
Het is geen geheim dat Elden Ring een enorm succes is voor FromSoftware. De game is nu nog eens voorbij de volgende indrukwekkende mijlpaal gegaan.
Hoewel de Dark Souls games niet meer weg te denken zijn uit het gamelandschap en voor een compleet nieuw genre hebben gezorgd, zijn de titels nooit enorme mainstream successen geweest. Dat is ook niet zo vreemd voor een franchise die bekendstaat om de ongenadige moeilijkheidsgraad en een verhaallijn die je zelf uit moet zien te vogelen.
Voor Elden Ring was dan ook de verwachting dat de game het iets beter zou doen dan Dark Souls, maar niet heel veel beter. De nieuwe game van FromSoftware heeft alleen alle verwachtingen van de ontwikkelaar overtroffen. Al snel was Elden Ring namelijk al meer verkocht dan alle Dark Souls games bij elkaar.
Elden Ring is nu alweer voorbij de volgende mijlpaal gegaan. Bandai Namco heeft namelijk bekendgemaakt dat de titel wereldwijd meer dan 20 miljoen keer is verkocht. Ter vergelijking, Dark Souls 3, de populairste game in de reeks, is 10 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Waarom is Elden Ring zo populair?

De populariteit van Elden Ring is goed te verklaren. Ten eerste is het verhaal mede geschreven door George R.R. Martin, de schrijver die verantwoordelijk is voor het enorm succesvolle Game of Thrones. Daarnaast heeft Elden Ring ook een grote open wereld, een feature die bij veel gamers populair is. Combineer dat met de geprezen Dark Souls-gameplay en heel veel content en het is duidelijk waarom Elden Ring als warme broodjes over de toonbank vliegt.