Nederlanders moeten gaan betalen voor gewilde YouTube feature

News
dinsdag, 12 juli 2022 om 17:00
pexels freestocksorg 34407 1f1633386550
Een feature van YouTube die gratis is in de Verenigde Staten en gratis is op PC, zal een betaalde functie zijn op iPhone en Android in Nederland. Het gaat om de picture-in-picture feature. Deze feature zorgt ervoor dat je een filmpje kan blijven kijken terwijl je een andere app geopend hebt.
Nederlanders zullen YouTube Premium moeten nemen als ze gebruik willen maken van de picture-in-picture feature van de filmpjesapp. Met picture-in-picture kan je een klein venster openen waarin je video af blijft spelen terwijl je in een andere app bezig bent. Dat we daar in Nederland voor moeten betalen is opmerkelijk, aangezien iedereen in de Verenigde Staten gratis gebruik mag maken van deze feature.
Picture-in-picture is niet de enige functie die YouTube Premium biedt. Premium kost zo'n 12 euro per maand en haalt voor die prijs advertenties weg. Ook kun je met Premium video's door blijven spelen als je telefoon op stand-by staat, voor als je bijvoorbeeld muziek of een podcast aan hebt. Dat maakt het de kosten wel iets meer waard.

Waarom moeten wij Premium hebben voor picture-in-picture?

Waarom er juist bij deze functie onderscheid gemaakt wordt tussen landen is niet bekend. In een post van het YouTube-team over deze feature is er ook helaas niets duidelijk gemaakt: het is gewoon zo.
Het team achter de filmpjeswebsite legt wel uit wie de functie krijgt, hoe je de functie aanzet en wanneer de functie komt. Maar aan de verschillende behandeling van landen worden geen woorden vuilgemaakt.

Populair Nieuws