Gaat de Switch OLED in de toekomst 4K ondersteunen?

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 8:00
Er gingen al eerder geruchten rond dat er een Switch op de markt zou komen die 4K zou ondersteunen. Er werd zelfs even gedacht dat dit de Switch OLED zou zijn, maar na de aankondiging bleek dat niet het geval. Nu is er toch een aantal mensen dat claimt dat het theoretisch mogelijk is om 4K-ondersteuning te verwezenlijken op de Switch OLED.
Er wordt al langer verwacht dat er een Switch op de markt gaat komen die 4K kan ondersteunen. Dat zou geen vreemde stap zijn, gezien concurrenten als Xbox en PlayStation dit met hun consoles wel ondersteunen. Toen duidelijk werd dat de nieuwe Switch OLED geen 4K zou ondersteunen, zorgde dat dan ook voor enige verbazing.

Fans doen onderzoek naar Switch OLED hardware

Er gingen eerder dit jaar geruchten rond dat de Switch OLED een chip gebruikte die gemaakt is om 4K te ondersteunen. Twitteraar KawlunDram heeft zijn eigen Switch OLED dock opengemaakt om onderzoek te doen naar de chip. Er blijkt inderdaad een chip aanwezig te zijn die geschikt is voor 4K-output.
Dat betekent dat de Switch OLED de hardware heeft om 4K te ondersteunen. Hiervoor moeten dan misschien wel wat kleine aanpassingen worden gedaan, bijvoorbeeld een software update. Die aanpak is onlangs gebruikt om Bluetooth audio naar de Switch te brengen.
Als de Switch OLED inderdaad een update kan krijgen voor 4K-output zou dat zou goed nieuws zijn voor mensen die graag de Switch OLED willen hebben, maar ook 4K-ondersteuning. Het zou namelijk betekenen dat er geen volgende hardware-revisie voor nodig is om 4K-beeld te krijgen. Dat kan behoorlijk schelen in de portemonnee.