Nintendo Switch Bluetooth-functie is eindelijk hier!

News
woensdag, 15 september 2021 om 17:00
nintendo switchf1599555458
Nintendo heeft aangekondigd eindelijk Bluetooth naar de Switch te brengen. Via een nieuwe update wordt de veelgevraagde functie toegevoegd. De update is per direct te downloaden voor Switch-gebruikers.
Het mocht even duren, maar eindelijk is het dan zover. De Nintendo Switch wordt dankzij de update, die vanaf vandaag te downloaden is, voorzien van Bluetooth. Nadat je de update gedownload hebt, moet je simpelweg even naar de systeeminstellingen gaan om een Bluetooth-apparaat toe te voegen aan de Switch.
Zo legt Nintendo Nederland via Twitter uit. Opvallend is dat de functie in theorie al vanaf de lancering van de Switch in maart 2017 mogelijk was, maar dat Nintendo nooit de tijd heeft genomen om deze feature officieel aan het systeem toe te voegen via een eerdere patch.
In totaal kunnen tien apparaten aan de Switch verbonden worden, maar kan slechts één apparaat gelijktijdig gebruikt worden. De verbinding zelf kun je regelen zoals je met andere apparaten ook doet. Je zoekt voor een Bluetooth-apparaat en wacht tot je de Switch en het gewenste apparaat kunt koppelen.
Check de aankondiging van Nintendo hieronder zelf:

Nintendo Switch Bluetooth-optie heeft een nadeel

Wel heeft het verbinden van de Nintendo Switch via Bluetooth een nadeel. Je kunt dan namelijk nog maar twee wireless controllers aan de Switch koppelen. Onderweg spelen met vier man terwijl je via Bluetooth een boxje of iets dergelijks verbonden hebt, is dan ook geen optie. Toch houdt het daar niet op. Bluetooth-microfoons werken namelijk ook niet met de Nintendo Switch.