Gaat de PS5 in februari onthuld worden door Sony?

News
vrijdag, 17 januari 2020 om 10:36
ps5 logof1582113891
Sony heeft al aangekondigd dat ze ook dit jaar niet aanwezig zullen zijn op de E3 en daar dus ook niet de PlayStation 5 uit de doeken zullen doen. Nu duiken er geruchten op dat het Japanse bedrijf de PS5 mogelijk al in februari gaat onthullen.
In februari organiseert Sony elk jaar het Destination PlayStation-evenement. Normaal hoor je hier niet veel over, omdat het de plek is voor het bedrijf om te praten met retailers en externe partijen. Er gaan nu alleen geruchten dat Sony het evenement dit jaar niet gaat organiseren, dat meldt journalist Mike Futter op Twitter.
Volgens Futter kan het erop duiden dat Sony niet wil dat het Destination PlayStation-evenement de spotlight steelt van de PS5-onthulling in dezelfde maand. De planning zou daarmee overeen komen met de voorgaande console van Sony. De PlayStation 4 werd namelijk officieel uit de doeken gedaan in februari 2013.
Met de onthulling komen we ook eindelijk meer te weten over de specificaties van de PS5. We weten momenteel dat de console zal worden uitgerust met een Ryzen 3rd Gen CPU van AMD en een aangepaste versie van AMD’s Navi GPU. Over de specifieke details kunnen we helaas alleen gissen. Wel weten we dat de PlayStation 5 rond de feestdagen in 2020 in de winkelschappen zal belanden, dus plaats nu alvast een pre-order als je op Sony’s nieuwste console wil gamen met Kerst.
Dit artikel is op 26 mei 2020 bijgewerkt.