Gaat de Apple Watch je bloedsuikerspiegel meten?

  Apple is continu bezig met innoveren en nieuwe technologieën bedenken. We hebben in de Apple Watch Series 6 al gezien dat Apple een zuurstofmeter in het horloge heeft weten te bouwen. Nu lijkt het erop dat het bedrijf bezig is met een technologie maken zodat het horloge je bloedsuikerspiegel kan afmeten. Als Apple inderdaad deze technologie in het nieuwe horloge weet te zetten, is het een doorbraak voor (mogelijke) patiënten.

  Afgelopen week werd gemeld in The Telegraph dat de techgigant bezig is met een nieuwe technologie om bloedsuikerwaardes af te lezen op het horloge. In de krant staat namelijk een rapport van het Britse gezondheidstechnologiebedrijf, Rockley Photonics dat meldt dat Apple de grootste klant is van het bedrijf.

  Rockley Photonics ontwerpt sensoren om het bloed van een persoon te controleren met behulp van infrarood licht. De sensoren zouden in staat moeten zijn gegevens in het bloed af te lezen waar normaal gesproken grotere apparaten voor nodig zijn, zoals bloedglucose- en alcoholniveaus.

  Nieuwe Apple Watch zou doorbraak zijn

  De nieuwe sensor in de Apple Watch zou niet alleen een leuk snufje zijn in het horloge, maar ook een enorme doorbraak in de behandeling voor mogelijke patiënten zijn. Zo kan er regelmatig het bloedglucoseniveau worden gemeten en patiënten kunnen hierdoor eerder behandeld worden dan wanneer ze de eerste klachten krijgen.

  De geruchten voor de nieuwe sensoren in de nieuwe Apple Watch gaan al langer rond, zeker sinds Apple in 2017 een team biomedische ingenieurs heeft ingehuurd om aan nieuwe technologieën te werken. Daarnaast is Apple naar verluidt ook aan het werk om een stevigere Apple Watch op de markt te brengen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.