Gaat Dark Souls multiplayer verdwijnen?

News
vrijdag, 08 april 2022 om 12:30
preview screenshot1 483510f1571339204
De servers voor de Dark Souls-games zijn al een tijdje uit de lucht door een riskante exploit waar hackers misbruik van konden maken. Maar sommige fans vrezen nu dat de servers niet meer online komen. De multiplayer tags bij de Dark Souls-games op Steam zijn namelijk verdwenen.
Eerder dit jaar werd een exploit ontdekt in de online servers van de Dark Souls games. Deze maakte het voor hackers mogelijk om toegang te krijgen tot de PC’s van nietsvermoedende games. Op die manier konden ze onder andere gegevens stelen en bitcoin mijnen.
Daar greep Bandai Namco snel op in door de servers offline te halen. Later werd ook aangegeven dat ze dat zouden blijven tot na de release van Elden Ring. Maar nu is door The Outerhaven ontdekt dat de multiplayer tags van de Dark Souls-game op Steam zijn verwijderd, wat bij fans veel vragen oproept.
De Dark Souls-reeks is natuurlijk in principe helemaal single-player te spelen. Maar het oproepen van een vriend of vreemdeling was een goede manier om langs een moeilijke baas te komen. Voor veel spelers zou het verdwijnen van multiplayer dan ook een grote teleurstelling zijn.

Kan de multiplayer nog terugkomen?

Het is vooralsnog onduidelijk of het verwijderen van de tags ook inderdaad betekent dat de functie niet terugkomt. Het kan ook zijn dat het vinden van een oplossing voor het probleem langer duurt dan verwacht. In dat geval kan besloten zijn dat het niet zo netjes is om multiplayer te beloven terwijl dat waarschijnlijk langere tijd niet werkt.