Zo kan je je Apple AirPods Pro opladen via USB-C

News
woensdag, 08 februari 2023 om 17:30
airpods pro usb cf1675871612
Nieuwe producten moeten vanaf volgend jaar opgeladen kunnen worden via USB-C. Veel Apple-producten hebben alleen nog steeds een Lightning-port. Op deze manier kan je je Apple AirPods Pro voortaan opladen via USB-C.
Apple heeft er lang tegen gevochten, maar de Europese Commissie heeft vorig jaar eindelijk een wet aangenomen dat alle kleine tot middelgrote producten die in de EU worden verkocht, opgeladen moeten worden via USB-C vanaf 2024. Dat zou namelijk veel e-waste schelen door het steeds kopen van andere opladers.
Daardoor is er nu wel een ongemakkelijke overgangsperiode, waarbij oudere producten van Apple nog steeds een Lightning-port hebben en dus niet opgeladen kunnen worden via USB-C. YouTuber Ken Pillonel brengt daar alleen verandering in.

AirPods met USB-C kopen

Eerder heeft hij al een iPhone voorzien van een USB-C-port en dat doet hij nu ook met de Apple AirPods Pro in een nieuwe video. Deze keer is hij alleen wel een stap verder gegaan. Voor de vorige mod heeft hij namelijk de schematics gratis aangeboden, maar bijna niemand heeft de mod uitgevoerd - ondanks twee miljoen views op de video.
Daarom heeft Pillonel nu zelf een PCB gemaakt om te installeren in de charging case van de AirPods Pro, die gebruikers zelf kunnen kopen voor ongeveer 35 euro. Daarnaast is het ook mogelijk om een aangepaste AirPods Pro met USB-C te kopen via zijn winkel.