Fusie Microsoft en Activision Blizzard gaat “indrukwekkend snel”

News
woensdag, 29 november 2023 om 17:30
activision blizzard hqf1627465674
Pas sinds medio oktober is de overname van Activision Blizzard door Microsoft eindelijk rond. Voordat de twee echt als één bedrijf functioneren moet er nog het één en ander gebeuren. Maar dat loopt op rolletjes, Microsoft zelf.
Door allerlei onderzoeken van marktwaakhonden duurde het vrij lang voor Activision Blizzard officieel overgenomen kon worden door Microsoft. Mede daarom kon de overname niet gevierd worden door onmiddellijk een lading Activision Blizzard games op Game Pass te zetten, iets dat Xbox graag had willen doen. Maar een ruime maand verder lijkt er nu wel schot in de zaak te zitten, zo blijkt uit opmerking van Xbox CFO Tim Stuart tijdens een tech-top (via TechRaptor).
Stuart gaat de integratie van Activision Blizzard in Xbox heel snel. Beide bedrijven “spreken een gaming taal”, wat een gunstig effect heeft. De snelheid waarmee samengewerkt kan worden is “indrukwekkend”, vindt de CFO.
Stuart sprak ook nog even over de reden achter de overname. Het belangrijkste is dat Microsoft gebruik wil maken van waar Activision goed in is, namelijk consoles, PC en mobiel. Dat zit in het DNA van Activision en Microsoft wil dat toepassen op hun eigen IP en die van Activision.

Wanneer merken Xbox-spelers iets van de Activision Blizzard overname?

Voor de consument is er tot dusver niet veel veranderd door de overname, maar dat zal snel genoeg veranderen. Eerder is bijvoorbeeld aangegeven dat er in 2024 Activision Blizzard-games op Game Pass komen. Verder vermoedt de baas van Blizzard dat zijn studio onder Microsoft weer vrijheid krijgt die ontbrak onder het bewind van Bobby Kotick. Verder kan Call of Duty vanaf volgend jaar als het goed is op een aantal platforms gespeeld worden waarvoor het eerder zelden of nooit verscheen.