Update - Beyond Good & Evil lijkt na 20 jaar toch eindelijk terug te keren

News
woensdag, 29 november 2023 om 17:00
beyond good and evilf1701271723
Het is alweer twintig jaar geleden dat Beyond Good & Evil uitkwam. De geliefde klassieker van Ubisoft lijkt nu eindelijk terug te keren.

Update - Ubisoft erkent nu zelf het bestaan van de remaster

Na het lek door de Xbox Store heeft Ubisoft nu zelf de Beyond Good & Evil: 20th Anniversary Edition uit de doeken gedaan. Via een aankondiging op Twitter erkent Ubisoft het bestaan van de remaster. Wel moeten we nog eventjes geduld hebben voor meer informatie over de game, waaronder een releasedatum.
Origineel bericht:
Toen Beyond Good & Evil in 2003 uitkwam, werd de game goed ontvangen door de pers, maar het was zeker geen commercieel succes te noemen. Tijdens de releaseperiode voor de feestdagen werd de game slecht verkocht en werd de game door velen gezien als een teleurstelling.
Sindsdien heeft de game alleen een grote following gekregen. Het was zelfs genoeg voor Ubisoft om groen licht te geven voor een sequel. Beyond Good & Evil 2 is nu alleen al jarenlang in de maak - de sequel werd officieel aangekondigd in 2017, maar is mogelijk al in ontwikkeling sinds 2008 - en een release is nog steeds niet in zicht.
Toch kunnen fans mogelijk binnenkort wel weer van Beyond Good & Evil genieten. Het lijkt er namelijk op dat er een remaster onderweg is onder de naam Beyond Good & Evil: 20th Anniversary Edition.

Foutje van Microsoft

De reden voor die speculaties is de verschijning van de speciale editie in de Xbox Store. Die aankondiging was waarschijnlijk iets te vroeg, want niet veel later werd de game weer verwijderd uit de digitale winkel. Maar niet voordat er bewijs werd vastgelegd, onder andere door Wario64.
De remaster krijgt volgens de beschrijving op de Xbox Store ondersteuning voor 4K en een framerate van 60 frames per seconde. Daarnaast kunnen spelers ook ‘verbeterde graphics, audio en controls’ verwachten, naast een nieuwe speedrun-modus en bijgewerkte achievements.
Dit bericht is bijgewerkt op 29 november 2023.