Overleden personen abonneren zich ineens op Twitter Blue

News
dinsdag, 25 april 2023 om 12:30
twitter smartphonef1679995548
De kwestie rondom Twitter Blue heeft een opmerkelijke wending genomen. Meerdere overleden personen op Twitter hebben zich nu namelijk ineens ‘geabonneerd’ op de premium-dienst.
Sinds eerder deze maand krijgen alleen personen en bedrijven die zich abonneren voor Twitter Blue nog het iconische blauwe vinkje. Accounts die eerst nog een zogeheten ‘legacy checkmark’ hadden, zijn die nu kwijtgeraakt. Die beslissing is Twitter op veel kritiek komen te staan, waaronder van Stephen King en LeBron James.
Als ‘wraak’ heeft Elon Musk de grootste criticasters nu een Twitter Blue-abonnement gegeven, die hij naar eigen zeggen zelf heeft betaald. Zonder erom te vragen lijkt het nu dus alsof de grote tegenstanders betalen voor Twitter Blue.
Maar daar is het niet bij gebleven. Meerdere accounts van overleden celebrities hebben namelijk ineens een blauw vinkje achter hun naam gekregen, zoals Kobe Bryant, Michael Jackson, Chadwick Boseman, Chester Bennington en Pelé, zo meldt The Verge. Volgens Twitter betaalt zelf de bruut vermoorde journalist Jamal Khashoggi acht dollar per maand voor Twitter Blue.

Campagne tegen Twitter Blue

Sinds de grote verandering van de blauwe vinkjes is er met name één Twitter-gebruiker die een doorn in het oog van Elon Musk is geworden. Gebruiker dril is een campagne begonnen genaamd #BlockTheBlue, om alle abonnees van Twitter Blue te blokkeren op het platform.
Als reactie heeft Musk nu ook het account van dril een gratis abonnement van Twitter Blue ‘gegeven’, naast een hele reeks van voorstanders van de campagne. Er wordt nu zelfs gekeken of het forceren van Twitter Blue en het bijbehorende blauwe vinkje niet tegen de Lanham Act ingaat.