Foundation seizoen 2 releasedatum onthuld door Apple TV+

News
donderdag, 11 mei 2023 om 18:00
foundation photo 010111 1f1683817593
De epische serie Foundation komt bijna met seizoen 2. Apple TV+ heeft nu de releasedatum bekendgemaakt van het nieuwe seizoen.
Het heeft een tijdje geduurd, maar Foundation gaat bijna weer verder. Seizoen 2 zal van start gaan op 14 juli op streamingdienst Apple TV+. Dat heeft Apple bekendgemaakt door middel van een trailer voor het nieuwe seizoen.
In Foundation seizoen 2 worden er tien nieuwe belangrijke personages aan het verhaal toegevoegd, die gespeeld worden door onder andere Holt McCallany, Kulvinder Ghir, Isabella Laughland, Ella-Rae Smith en Mikael Persbrandt. Daarnaast zullen natuurlijk ook weer een aantal bekende gezichten opduiken, zoals Jared Harris en Lee Pace.

Waar gaat Foundation over?

Foundation is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Isaac Asimov. De saga speelt zich af over duizend jaar, waardoor fans een verhaal van epische proporties kunnen verwachten. Tussen het eerste en tweede seizoen zit dan ook een tijdsprong van maar liefst een eeuw.
In Foundation wordt het heelal geregeerd door de Galactic Empire. Maar rijken blijven niet voor eeuwig bestaan. De beste psycho-historian is de Empire, Hari Seldon (gespeeld door Jared Harris), heeft voorspeld dat millennia aan chaos eraan zitten te komen voor het heelal. Kan de allesomvattende ramp gestopt worden, voordat het zover is?