Foto's Google Pixel 5 gelekt voor presentatie vanavond

News
woensdag, 30 september 2020 om 18:00
google pixel 4a fotof1594713865
Woensdagavond organiseert Google een evenement waarin er meerdere producten worden getoond. Alleen zijn er 's ochtends op Twitter al meerdere foto’s uitgelekt. Het gaat hier om foto’s van de Google Pixel 5, het nieuwe vlaggenschip van Google op smartphonegebied.

Hoe ziet de Google Pixel 5 eruit?

De uitgelekte foto’s van Jon Prosser hebben veel weg van eerdere geruchten over hoe de smartphone eruit zou gaan zien. Aan de voorkant van het beeldscherm is rechtsboven in beeld klein cameraatje verstopt, terwijl we aan de achterkant de vier camera’s in de hoek zijn gestopt.
Opvallend is ook dat de Google Pixel 5 weer een vingerafdrukscanner lijkt te krijgen. Die was namelijk afwezig op de Google Pixel 4. In plaats daarvan zette Google volledig in op de facial recognition functie van de smartphone.

Google's nieuwe vlagschip op smartphone gebied

Het nieuwe vlagschip van Google zal volgens eerdere leaks uitgerust worden met een 90Hz FHD+ OLED-scherm van 6 inch, krijgt het stevig Gorilla Glass 6, een Snapdragon 765G chipset, 8GB RAM en 128 GB opslag. Om dit allemaal lang te laten functioneren zet Google er een 4000 mAh batterij in.
Of deze specificaties kloppen, daar zullen we waarschijnlijk vanavond achterkomen tijdens de Made by Google presentatie. Normaliter vindt het evenement pas in oktober plaats, maar dit jaar heeft Google besloten het iets eerder organiseren, waarmee het in dezelfde maand valt als het Apple Event. Naast de onthulling van de Google Pixel 5, zal Google ook een nieuwe Chromecast en slimme speaker aankondigen. De presentatie begint vanavond om 20:00 Nederlandse tijd.

Populair Nieuws