Google brengt Pixel 5 en een nieuwe Chromecast op de markt

  30 september gaat Google tijdens haar presentatie een nieuwe Chromecast presenteren, en een nieuwe generatie van hun smartphone, de Google Pixel 5. Zo liet het Amerikaanse bedrijf via Twitter weten.

  Normaliter vindt het jaarlijkse Google event pas plaats in oktober, maar is dit jaar vanwege omstandigheden verplaatst naar eind september. Waarmee het in dezelfde maand valt als het jaarlijkse Apple Event dat vanavond plaatsvindt.

  Er zijn foto's gelekt

  Dat de Google Pixel 5 eind deze maand gepresenteerd zou gaan worden was al langer bekend, maar nu zijn er ook echt foto’s gelekt van de nieuwe flagship smartphone en dat er een nieuwe Chromecast op de markt verschijnt. Naast deze producten komt zal Google eind deze maand ook nog een nieuwe slimme speaker aankondigen.

  Nieuwe edities in de Pixel en Chromecast lijn

  De Google Pixel is de smartphone lijn van Google, waarvan het eerste deel in 2016 werd uitgebracht. De jaren daarna volgden vanzelfsprekend de Pixel 2, 3 en 4. Daarnaast kwam er ook standaard nog een XL-model uit en de Pixel 3a en 4a, goedkopere modellen van de flagship telefoons. Los van de smartphone Pixel lijn bracht Google ook nog de Chromebook Pixel (Chrome OS laptop), Pixelbook (laptop), Pixel Buds (oortjes), Pixelbook Pen en de Pixel Stand de laatste jaren op de techmarkt.

  De Chromecast is een HDMI-apparaatje die je in je televisie plaatst en daarna via wifi verbindt. Met zo’n Chromecast kun je heel eenvoudig media afspelen via je tablet of smartphone. Voor bijvoorbeeld videostreamingsdiensten als Netflix, Disney+ of zelf YouTube wordt dit veelvuldig gebruikt, maar de laatste paar jaren hebben steeds meer applicaties een mogelijkheid toegevoegd om te casten naar een Google Chromecast. Welke nieuwe functionaliteiten de nieuwe versie krijgt is nog niet bekend.

  De presentatie van Google zal plaats gaan vinden op 30 september 2020. Het evenement gaat van start om 20:00 Nederlandse tijd.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.