Update - ‘Video van PS5 Slim uitgelekt’

News
maandag, 14 augustus 2023 om 9:30
playstation 5f1603819462
Naar verluidt werkt Sony aan een nieuwe PS5. Het zou gaan om een PS5 Slim, die een verwijderbare disc drive heeft. Van deze console zou nu de eerste foto zijn gelekt.

Update - PS5 Slim staat ook op video

Het lijkt mogelijk dat de eerder gelekte foto van de PS5 Slim echt is. Op Twitter heeft het Australische PlayStation-reparatie bedrijf Better Way Electronics namelijk een video geplaatst van de behuizing van de nieuwe console. Het design lijkt exact hetzelfde als wat er op de gelekte foto te zien was. Een video is alleen wat moeilijker te faken. In de video is een extra verschil met het huidige PS5 model goed te zien: beide USB-ingangen aan de voorkant zijn USB-C, terwijl er op de huidige PS5 een USB-C en een USB-A poort te vinden zijn.
Oorspronkelijk bericht:
Er gaan allerlei geruchten over nieuwe PS5 hardware. Volgend jaar zou er bijvoorbeeld een PS5 Pro verschijnen, terwijl er dit jaar een PS5 Slim wordt verwacht. Sony heeft beide consoles niet bevestigd, maar de geruchten zijn redelijk hardnekkig.
Het lijkt nu mogelijk dat de PS5 Slim is uitgelekt. Een foto van de console is opgedoken op een Chinees forum en nu gedeeld door Andrew Marmo, die ooit voor Video Games Chronicle werkte. De console staat er helaas niet helemaal op, maar er zijn wat verschillen zichtbaar.
Het zwarte midden tussen de witte covers is bijvoorbeeld “ingedeukt”, op een manier die de uitstekende punten van de covers accentueert. Ook lijken de covers ongeveer halverwege de console onderbroken te worden. Dat kan een esthetische keuze zijn, maar het kan ook te maken hebben met de afneembare disc drive die de console zou hebben.

Is deze PS5 Slim foto echt?

Het is momenteel lastig te zeggen of deze foto echt is. Naar verluidt verschijnt de PS5 Slim (die overigens niet daadwerkelijk veel kleiner is dan de huidige PS5) nog dit najaar. In dat geval is het best mogelijk dat er inderdaad al foto’s en renders voor marketing zijn gemaakt, die misschien in handen zijn gekomen van leakers, maar we weten het pas zeker wanneer Sony iets onthult.
Dit bericht is bijgewerkt op 14 augustus 2023.

Populair Nieuws