De beste soundbars in de eerste helft van 2023

News
maandag, 14 augustus 2023 om 9:00
untitledf1690556133
Wil jij je woonkamer omtoveren in een privé-bioscoop, maar mis je nog een soundbar? Wij hebben de beste soundbars van dit moment voor je uitgekozen.
Iedere soundbar op ons lijstje maakt gebruik van Dolby Atmos. Dit betekent dat het geluid via het plafond naar jou wordt gestuurd, waardoor het geluid nog ruimtelijker klinkt. Zo heb je surround sound zonder achterspeakers. Met Dolby Atmos technologie lijkt het echt alsof je midden in je film of serie zit.
Bovenaan ons lijstje staat de Sonos Arc. Deze soundbar maakt gebruik van Dolby’s True HD en Dolby Digital Plus geluidscodes om de beste audio te leveren. Met behulp van TruePlay stem je het geluid af op de akostiek van je kamer, zodat het geluid overal even goed klinkt. In de Sonos app kun je het geluid ook automatisch aanpassen, bijvoorbeeld wanneer je de bas te overheersend vindt.
Een goedkopere optie van Sonos is de Sonos Beam Gen 2, die veel van dezelfde functies als de Arc heeft. Deze soundbar is ideaal voor kleine kamers en is zelf ook klein, waardoor hij makkelijk onder je tv past. De geluidskwaliteit van de Beam Gen 2 is wat minder goed dan die van de Arc, maar nog steeds indrukwekkend.
Ook de Samsung HW-Q990B zorgt voor een bioscoopgevoel in je eigen huis. Dit gevoel wordt versterkt door de achterspeakers en subwoofer die al bij de prijs inbegrepen zitten. De Samsung HW-Q990B ondersteunt ook Q-Symphony, maar dit werkt alleen met bepaalde Samsung-tv’s. Deze technologie zorgt ervoor dat de soundbar en tv tegelijkertijd audio afspelen, wat zorgt voor een voller en ruimer geluid.
De Sony HT-A7000 is de duurste soundbar op ons lijstje. Sony heeft deze soundbar uitgerust met Sound Field Optimization, waardoor het geluid wordt afgestemd op de ruimte. Bovendien ondersteunt de Sony HT-A7000 Hi-res audio, zodat je je muziek in hoge kwaliteit kunt afspelen.

De beste en goedkoopste soundbar

De goedkoopste soundbar op ons lijstje is de Bose Smart Soundbar 600. Een lagere prijs betekent niet lage kwaliteit: deze soundbar produceert nog steeds geweldig geluid. Daarnaast is de Bose Smart Soundbar 600 dankzij zijn compacte ontwerp perfect voor kleinere kamers.