Forza Motorsport en meer op weg naar Game Pass in oktober 2023!

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 10:30
xbox game passf1628271615
Na een puike septembermaand met onder anderen Starfield en Lies of P heeft Microsoft weer een mooie line-up gereed staan voor Game Pass abonnees. Deze maand trapt af met Gotham Knights, maar ook bekende namen als Warhammer 40.000 en natuurlijk Forza Motorsport zijn van de partij! Abonnees hebben dus weer heel wat om naar uit te kijken deze maand!
Game Pass gamers zijn nog niet goed en wel bekomen van de bomvolle septembermaand, of de volgende grote titels staan alweer voor de deur. Na de grote klappers als Starfield en Lies of P, Payday 3 en het bijzondere Cocoon zou je misschien denken dat Micorsoft even gas terug neemt.
Niets is minder waar, want de volgende klapper staat alweer in de startblokken. Op 10 oktober verschijnt Forza Motorsport en aangezien dit een game is uit de stal van Microsoft zelf, verschijnt deze game meteen op Game Pass! Dat is niet de enige game die Game Pass abonnees kunnen verwelkomen: inmiddels kunnen abonnees ook Gotham Knights en The Lamplighter’s League spelen.
Vandaag verschijnt ook Warhammer 40,000: Darktide op Game Pass, een game die eerder al op PC beschikbaar was, maar nu ook naar de Xbox consoles komt. Op 17 oktober staat ook het legendarische verhaal van Like A Dragon: Ishin op Game Pass!
De totale Game Pass line-up aan games voor de eerste weken van oktober is als volgt:
Daarnaast heeft Microsoft ook nog diverse aanbiedingen, waaronder: een EA Sports NHL 24: Early Access Trial en een DLC pakket gebaseerd op Monkey Island voor Sea of Thieves.
tw coming soon 1032023 aa4fb943b7d1190693591f1696405336

Deze games gaan Game Pass verlaten

Helaas gaan er ook weer een paar games de dienst verlaten. 15 oktober is de laatste dag dat je de volgende games kans spelen:
  • Eville (Cloud, Console, and PC)
  • Overwhelm (PC)
  • Shenzhen I/O (PC)
  • The Legend of Tianding (Cloud, Console, PC)
  • Trek to Yomi (Cloud, Console, PC)
  • Turnip Boy Commits Tax Evasion (Cloud, Console, PC)

Wat houdt Game Pass Core in?

Sinds halverwege september heeft Microsoft Xbox Live Gold vervangen door Game Pass Core. Net zoals eerder bij Xbox Live Gold krijg je met Game Pass Core toegang tot de servers van Microsoft om online te gamen op je Xbox console. Je zal alleen niet maandelijks een paar games gratis tot je beschikking krijgen om te spelen. In plaats daarvan is er een bibliotheek van 25 Game Pass games waar je altijd toegang tot hebt, waaronder DOOM Eternal, Psychonauts 2 en Ori and the Will of the Wisps. Ook kun je profiteren van exclusieve deals.
Met de lancering van Game Pass Core zijn er vier verschillende opties om uit te kiezen voor Game Pass. Naast de nieuwe optie heb je Xbox Game Pass om toegang te krijgen tot de volledige Game Pass-bibliotheek, maar kan je daar niet online mee gamen. Xbox Game Pass Ultimate is een combinatie van Xbox Game Pass en Core en biedt alle voordelen. En dan is er ook nog PC Game Pass die speciaal is voor PC-spelers.