Ben Barnes van Shadow & Bone: ‘Ik heb al een half jaar niet geacteerd’

News
woensdag, 04 oktober 2023 om 11:00
shadow and bone ben barnes 2f1696412583
Je kent ongetwijfeld de acteur Ben Barnes wel. Hij is de villain uit de fantasy serie op Netflix Shadow & Bone. Maar wist je dat hij al een half jaar niet geacteerd heeft? Dit liet hij onlangs weten in Amsterdam.
Ben Barnes is een bekende acteur die sommigen misschienkennen als Prince Caspan uit The Chronicnles of Narnia (een rol die Andrew Garfield ook wilde hebben maar niet knap genoeg scheen te zijn). Al vertolkte hij ook rollen in Westworld en The Punisher en meer recent dus Shadow & Bone.

Niet alleen acteur, ook muzikant

Wat mensen wellicht niet weten is dat hij de acteur ook een aardig deuntje kan zingen en piano kan spelen, waardoor hij tijdens de pandemie hier iets mee ging doen. Onlangs ging hij voor het eerst op tour in Europa om een paar van zijn eigen liedjes te spelen en ook om wat covers ten gehore brengen. Als onderdeel van deze tour deed hij ook De Melkweg aan in Amsterdam en wij van XGN waren daarbij.

Wanneer gaat Barnes weer acteren?

Wat opviel is dat de acteur die er zichtbaar van geniet om een slechterik te spelen, enorm goedlachs was en continu grapjes maakte. Zo zei hij: "Moet je mij nu zien. Ben ik 42 en sta ik ineens popliedes te zingen." Voor sommigen is het misschien dan ook de vraag hoe het ervoor staat met zijn acteercarrière. Daar had hij ook een uitspraak over: "Ik heb al een half jaar niet geacteerd." Hij legde uit de afgelopen maanden zich vol op de muziek gestort te hebben waarbij hij mensen nog liet weten dat je min of meer alles kunt bereiken in het leven. "Ik speel pas piano sinds ik halverwege de 30 was. Dus je kunt alles leren."
Wanneer de acteur het acteren weer gaat oppakken, is de vraag. Daar heeft hij nog geen uitspraken over gedaan.