Fortnite spelers kunnen zelf LEGO-games maken

News
donderdag, 21 maart 2024 om 12:30
lego fortnitef1702285587
Eind vorig jaar sloegen LEGO en Epic Games de handen ineen voor een nieuwe modus in Fortnite. In LEGO Fortnite kun je een Minecraft-achtige survival ervaring beleven. Nu kun je zelf heel andere LEGO-games maken in Fortnite.
De samenwerking tussen LEGO en Fortnite wordt verder uitgebreid met LEGO Islands. In deze modus kun je een eigen game-ervaring bouwen met LEGO, die niet per se hoeft te lijken op LEGO Fortnite. Dat blijkt al goed uit de voorbeeld-eilanden die meteen zijn gepubliceerd.
Zo is er een Prop Hunt eiland, waarop spelers zich kunnen vermommen als voorwerpen, terwijl andere spelers ze proberen te vinden. Ook is er een Battle Arena met Ninjago-gevechten en Cat Island Adventure, waarop je avonturen beleeft in opdracht van een kat. Spelers kunnen zelf dus van alles verzinnen, zolang het geschikt is voor 7 jaar en ouder, de leeftijdsklassificatie van LEGO Fortnite.

Fortnite spelers kunnen geld verdienen met LEGO Islands

Als je een geslaagd LEGO Island maakt, kan dat ook financieel voordelen hebben. Je kunt namelijk ook verdienen aan je creaties, als ze genoeg spelers trekken. Daarvoor moet je wel lid zijn van het Fortnite Island Creator Program.
LEGO Islands is per direct beschikbaar in Fortnite. Als je zelf iets wil proberen, maar nog niet direct inspiratie hebt, is daar ook een oplossing voor. Er zijn namelijk vier templates gemaakt om je op weg te helpen.