Fortnite geeft toe dat het een gamemode van Among Us heeft gekopieerd

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 15:30
among us hackf1615214389
Een aantal maanden geleden kwam Fortnite met een nieuwe game modus. Deze game mode had toen alleen wel erg veel weg van het populaire Among Us. Epic Games deed er toen geen uitspraak over, maar het blijkt dat Epic Games toch wel wat ideeën van Among Us heeft geleend.
In augustus kwam er in Fortnite een nieuwe gamemode. Deze nieuwe gamemode kreeg de naam Imposters. Al snel zagen spelers dat de game modus wel erg veel leek op het populaire Among Us.

Wat geeft Epic Games dan nu toe?

In een recente blog van Fortnite staat er nu bij een update over de gamemode Imposters dat deze geïnspireerd is door de game Among Us. Dit betekent dat Epic nu, maanden nadat de game mode voor het eerst uitkwam, toegeeft dat het idee gekopieerd is van Among Us. Er is geen verwijzing in Fortnite zelf naar Among Us.
Voor Fortnite is het kopiëren van andere games ook niet nieuw. De game begon namelijk niet als Battle Royale game maar als een soort zombie game. Door de populariteit van PUBG besloten de makers van Fornite om er een Battle Royale mode aan toe te voegen. Deze modus deed het zo goed dat het eigenlijk de hele game heeft overgenomen.
Dat Epic Games nu eindelijk toegeeft dat de modus 'geïnspireerd is' door Among Us komt wel erg laat. Toen Imposters net was aangekondigd, waren de makers van Among Us vooral teleurgesteld dat Epic Games geen samenwerking is aangegaan met de kleine studio.