Fortnite kopieert Among Us in nieuwe Imposters modus

News
dinsdag, 17 augustus 2021 om 17:00
fornite impostersf1629211543
Spelers van Fortnite kunnen vandaag aan de slag met een nieuwe modus genaamd Imposters. Het nieuwe speltype toont alleen wel heel erg veel overeenkomsten met het populaire spel Among Us.
Epic Games rolt vandaag een nieuwe modus uit in Fortnite. Dat laat de ontwikkelaar weten via haar website. De modus draagt de titel Imposters en zal maar tijdelijk speelbaar zijn in de game. Tot wanneer het nieuwe speltype precies te spelen is, is alleen nog niet bekend.
In Imposters worden tien spelers verdeeld over twee teams: er zijn acht Agents, die ervoor moeten zorgen dat The Bridge blijft draaien zoals normaal, en twee Imposters, die de hele boel moeten saboteren. Wanneer de match van start gaat zullen de normale spelers opdrachten moeten uitvoeren om alles soepel te laten verlopen, terwijl de Imposters juist de Agents één voor één moeten vermoorden en onderdelen saboteren.
Wanneer iemand een andere speler alleen een verdachte actie ziet uitvoeren of een lijk gevonden wordt, dan kan diegene een Discussion bijeen roepen. Dan wordt er gemeld wat er is gezien en beschuldigingen over en weer gegooid. Uiteindelijk kan er worden gestemd om een speler uit het station te gooien of om iedereen te laten leven.

Among Us in Fortnite

De nieuwe modus in Fortnite is heel anders dan de gebruikelijke battle royale-actie en zal veel spelers waarschijnlijk ook bekend in de oren klinken. Het concept is namelijk bijna direct gekopieerd van Among Us, één van de meest populaire spellen naast Fortnite op het moment. Epic Games heeft niet eens de moeite genomen om de naam van de ‘Imposters’ te veranderen, want zo heten de saboteurs in Among Us ook. Wij zijn benieuwd of ontwikkelaar InnerSloth nog iets van zich zal laten horen.