Among Us studio teleurgesteld in aanpak Epic met Fortnite Imposters

News
woensdag, 18 augustus 2021 om 14:00
among us hackf1615214389
Sinds gisteren heeft Fortnite een nieuwe modus genaamd Imposters, dat verdacht veel lijkt op de populaire game Among Us. InnerSloth, de ontwikkelaar van de titel, is teleurgesteld in de aanpak van Epic Games.
De gelijkenissen tussen Among Us en de nieuwe Imposters modus in Fortnite zijn zeer opvallend. Epic Games heeft niet eens de moeite genomen om een andere naam te nemen voor de ‘saboteurs’ in de modus, want die heten in beide titels Imposters. Among Us en Imposters lijken zelfs zo erg op elkaar, dat het leek alsof InnerSloth en Epic Games een samenwerking zijn aangegaan. Niks blijkt alleen minder waar.
Via Twitter laat Victoria Tran, de community director van Among Us, namelijk weten dat het een heel cool idee was geweest om samen te werken met Epic Games, maar dat de ontwikkelaar nooit een poging heeft gedaan om InnerSloth te benaderen. Volgens Tran gaat het ook niet om de gameplay zelf, maar voornamelijk alle details.

Andere samenwerkingen met Among Us

Tran is niet de enige werknemer bij InnerSloth die teleurgesteld is in de aanpak van Epic Games. Ook Adriel Wallick, een programmeur bij de studio, laat via Twitter-kanaal weten niet blij te zijn door de actie van de grote ontwikkelaar.
Hoewel de ontwikkelaar van Fortnite geen interesse had om met InnerSloth samen te werken, betekent het niet dat de studio geen collabs om de planning heeft staan. Aan PC Gamer laat Tran namelijk weten dat er gewerkt wordt aan ‘een aantal coole samenwerking met andere indie-ontwikkelaars’.