Fortnite Chapter 3 maakt overstap naar Unreal Engine 5

News
woensdag, 08 december 2021 om 11:30
fortnite chapter 3 headerf1638780870
Met de lancering van Fortnite Chapter 3, wordt er nog een belangrijke stap genomen voor de battle royale shooter. De game zal namelijk gaan draaien op Unreal Engine 5.
Als onderdeel van Fortnite Chapter 3, heeft Epic Games aangekondigd dat de ontwikkeling van Fortnite is overgestapt naar Unreal Engine 5. Vorig jaar werd aangekondigd door Tim Sweeney dat Fortnite de overstap in midden 2021 zal maken, maar dit is uitgesteld naar de release van Chapter 3. De nieuwe versie is volgens Sweeney 'bedoeld om dingen te doen die vandaag de dag nog niet mogelijk zijn'.
Unreal Engine 5 ging eerder dit jaar officieel in Early Access, hier kunnen ontwikkelaars nieuwe tools en features testen voor de nieuwste engine. De volledige release staat gepland voor begin volgend jaar.
Eerder zijn grote studio’s zoals The Coalition begonnen met het ontwikkelen met de nieuwe engine en lieten een Unreal Enige 5 techdemo zien. Hiermee gaven ze een blik op de toekomst van de Gears of War-games voor de Xbox Series X. Fortnite gaat nog wat verder dan een techdemo en stapt met de hele ontwikkeling over naar Unreal Engine 5. De nieuwe versie van Fortnite zal niet alleen gelden voor de next-gen consoles en PC, maar ook de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en mobile.

Fortnite Chapter 3

Fortnite Chapter 3 is deze week officieel gelanceerd met een nieuwe map. Het eiland heeft gebieden met sneeuw, maar ook tropische gedeeltes. Naast de map zullen er ook nieuwe wapens en items te vinden zijn in de game. Daarnaast is er ook een nieuw karakter geïntroduceerd met zijn eigen krachten, namelijk Spider-Man.