Fortnite-actie voor Oekraïne eindigt met 144 miljoen dollar

News
dinsdag, 05 april 2022 om 15:30
fortnite season 2f1578474660
De gezamenlijke inzamelingsactie van Epic Games en Xbox waarbij alle Fortnite-opbrengsten naar Oekraïne werden overgemaakt, is ten einde gekomen met maar liefst 144 miljoen dollar. Zo laat Epic weten op Twitter. De actie liep van 20 maart tot 3 april.
Epic Games kondigde 20 maart aan dat alle Fortnite-opbrengsten in de periode van 20 maart tot 3 april overgemaakt werden aan hulporganisaties in Oekraïne die noodhulp, gezondheidsondersteuning, eten en schoon water, essentiële benodigdheden, rechtsbijstand en onderdak bieden. Ook Xbox doneerde al zijn opbrengsten. De actie was gelijk al een succes: binnen 24 uur was er al 36 miljoen dollar opgehaald.
De actie haalde in totaal 144 miljoen dollar op. Op Twitter bedankt Epic Games iedereen die meedeed aan de actie. Het geld wordt overgemaakt naar DirectRelief, Unicef, het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties, UNHCR en World Central Kitchen.
Onder de opbrengsten vielen alle Fortnite-aankopen die met echt geld werden gedaan, waaronder V-Buck packs, Fortnite Crew, Battle Passes en cosmetic packs zoals de Voidlander Pack die voor echt geld worden verkocht. Daarnaast telden ook winkelaankopen van in-game cosmetics en V-Bucks kaarten mee, zolang ze in-game werden ingewisseld tijdens de periode van 20 maart tot 3 april.

Epic Games maakt geld zo snel mogelijk over

Epic Games gaf eerder aan niet te wachten met het overmaken van het geld tot het geld daadwerkelijk binnen was, omdat dat afhankelijk van hoe de transactie is verwerkt even kan duren. Zodra de transacties binnenkwamen maakte Epic het geld binnen enkele dagen over aan de hulporganisaties. Een groot deel van de opbrengsten is dus al overgemaakt.