Rainbow Six Siege komt eindelijk naar iOS en Android

News
dinsdag, 05 april 2022 om 15:00
keyartf1648560260
Goed nieuws voor fans van Tom Clancy’s Rainbow Six Siege: de tactical shooter komt eindelijk naar je smartphone. De game heet Tom Clancy’s Rainbow Six Mobile en wordt gratis om te spelen op iOS en Android.
Tom Clancy’s Rainbow Six Mobile is volgens Ubisoft ‘een geheel nieuwe ervaring’ en ‘niet de klassieke run and gun shooter waar je aan gewend bent’. Hoewel de game gemaakt is door een nieuw team, wordt er nauw samengewerkt met het Rainbow Six Siege-team voor een zo authentiek mogelijke ervaring.
In de game vind je dan ook trouwe reproducties van geliefde maps zoals Border en Bank terug. Ook keren de meest populaire operators terug, zoals Rook en Hibana, die natuurlijk hun unieke gadgets met zich meebrengen: respectievelijk de Rhino armour pack en de X-KAIROS Launcher.
screenshot strategic teamwork hqf1648564319
Net als in Rainbow Six Siege zijn er ook in deze mobiele versie twee teams van special forces units van over de hele wereld, ieder met hun eigen unieke wapens, opgesplitst in aanvallers en verdedigers. Ieder team bestaat uit vijf spelers en je speelt onder tijdsdruk in best of three rondes.
Het doel van de verdedigers is om de bom te beschermen door je locatie te versterken en valstrikken te leggen om te voorkomen dat de aanvallers in de buurt komen.
Het aanvallende team kan net als in de game voor PC en consoles drones gebruiken om erachter te komen wat de strategie van het verdedigende team is en die strategie ontmantelen met unieke operator-vaardigheden.
screenshot tactical shooter hqf1648564335

Uitdaging om de game naar mobiel te brengen

Volgens Creative director Justin Swan was het een uitdaging om de game naar het mobiele platform te brengen, vooral wegens de hoge verwachtingen van fans. Het team heeft er dan ook jarenlang aan gewerkt om de gameplay te perfectioneren.
Een voorbeeld is de functie ‘tactical focus’. Bij deze functie zoomt je wereld in, vertragen alle bewegingen en wordt de wereld stil. Wanneer een vijand je crosshair betreedt, is je schot gegarandeerd.
Wanneer we Rainbow Six Mobile kunnen verwachten is nog niet bekend.