Forspoken uitgesteld naar 2023 met opvallende reden

News
woensdag, 06 juli 2022 om 16:30
forspokenf1657117153
Forspoken gaat helaas geen release meer krijgen in 2022. Square Enix heeft namelijk besloten om te game uit te stellen naar 2023, maar wel met een opvallende reden.
We kunnen nog een game afstrepen van het lijstje van titels die dit jaar nog verschijnen. Square Enix heeft namelijk de beslissing genomen om Forspoken opnieuw uit te stellen, deze keer naar 24 januari 2023. Eigenlijk had de PS5 game al in het voorjaar van 2022 moeten uitkomen.
Square Enix heeft het besluit bekendgemaakt op het Twitter-kanaal van Forspoken. Daarbij geeft de uitgever alleen wel een opvallende reden aan om de game uit te stellen. Je zou misschien verwachten dat de game nog niet af is en nog wat ontwikkeltijd nodig heeft, maar volgens Square Enix is het 'strategische besluit' genomen in 'overleg met belangrijke partners'.

Waarom is Forspoken precies uitgesteld?

Square Enix geeft voor de rest geen uitleg over het besluit, maar zegt wel dat alle game-elementen compleet zijn en dat de ontwikkeling zich in de laatste polishing phase zit. De game had dus eigenlijk gewoon op de vorige releasedatum, 11 oktober, kunnen uitkomen.
Het lijkt erop dat Forspoken nu is uitgesteld vanwege de release van God of War Ragnarok. Sony heeft namelijk net bekendgemaakt dat de game op 9 november zal verschijnen, dus niet veel later dan Forspoken eigenlijk had moeten verschijnen. De nieuwe titel van Forspoken is een PS5 console-exclusive - naast een release op PC - en lijkt teveel concurrentie te krijgen van God of War Ragnarok. De concurrentie is momenteel een stuk minder zwaar in januari.