Forspoken game krijgt mogelijk hoogste kwaliteit visuals ooit

News
vrijdag, 25 juni 2021 om 10:00
forspokenf1624549749
Luminous Productions laat weten dat het bedrijf streeft om de hoogste kwaliteit visuals ooit te bieden met de nieuwste Forspoken game. Dit kan mogelijk behaald worden met FidelityFX Super Resolution-technologie.
Dat Forspoken een grafisch indrukwekkende game is, was al getoond tijdens Square Enix Presents Spring 2021. Toch wil maker van Forspoken Luminous Productions hier nog een schepje bovenop doen. Zo wil het bedrijf de hoogste kwaliteit visuals ooit bieden met deze game. Dit is gezegd in een video over AMD’s FidelityFX Super Resolution-technologie, waar studiohoofd van Luminous Productions Takeshi Aramaki aangeeft dat het streven is om de open world game de hoogste kwaliteit visuals ooit te geven.
Aramaki geeft aan dat de visie van de studio is om games te creëren dat nog nooit ervaren is, met de samensmelting van ‘s werelds nieuwste technologieën. Ook geeft hij aan dat de nieuwste AMD-technologie een grote prestatieboost mogelijk heeft gemaakt bij het draaien van Forspoken in 4K 60fps. Dit is dan ook erg goed te zien in de nieuwe video over AMD’s FidelityFX Super Resolution-technologie, dat hieronder te zien is. Hier kun je ook een stukje gameplay zien van Forspoken.

FidelityFX Super Resolution-technologie maakt hoge visuals mogelijk

FidelityFX Super Resolution-technologie geeft games een enorme prestatieverbetering door middel van supersampling, wat een systeem is waarbij een beeld met lagere resolutie wordt verhoogd naar een grotere resolutie. Dit betekent uiteindelijk dat de hardware een kleiner beeld hoeft te renderen, waardoor de verwerkingskracht niet gebruikt hoeft te worden en hierdoor de visuals verbeterd kunnen worden. Dit gebeurt dus ook met Forspoken.
De nieuwste Forspoken game komt ergens 2022 uit voor PC en op de PS5 als exclusive voor minstens twee jaar.