EA koopt Golf Clash-maker voor 1,4 miljard dollar

News
vrijdag, 25 juni 2021 om 10:30
golf clash generador monedas 2020f1592923911
Er is een enorme markt in het mobiel gamen en dat weten bedrijven ook heel erg goed. Zo hebben we al PUBG Mobile en Call of Duty Mobile, die het erg goed doen. Nu wil ook EA een naam voor zichzelf maken op het gebied van gamen en besluit een mobiele ontwikkelaar over te kopen. Het gaat hier om Playdemic, de maker van Golf Clash, dat nu voor ruim een miljard dollar is overgekocht.
EA is al langere tijd bezig met het maken van een tak in mobiel gamen. Eerder dit jaar heeft EA namelijk ook al Glu overgekocht voor 2,1 miljard dollar. Nu is ook Playdemic, maker van Golf Clash overgenomen door EA voor een fiks bedrag van 1,4 miljard, meldt The Verge. Playdemic was eerst onderdeel van WarnerMedia, maar door een samenvoeging tussen Discovery en WarnerMedia, is Playdemic te koop gesteld.
EA laat weten dat dit een stap naar de toekomst is en samen met het bedrijf een aantal franchises van EA op de mobiel wil brengen. Het bedrijf lukt het zelf niet doordat ze geen expertise op het gebied van mobiel gamen hebben, maar EA denkt dat dit met behulp van Playdemic en haar team, wel moet kunnen.

Welke game maakt EA mobiel?

Het is nog niet duidelijk wat EA precies van plan is met de mobiele games van haar franchises. Aangezien EA nu een golf game maker heeft gekocht, is de kans natuurlijk erg groot dat het om een PGA mobiele game zou kunnen gaan. EA geeft namelijk ook aan een aantal elementen te willen gebruiken voor haar eigen mobiele games. Wat daarentegen heel erg goed zou kunnen werken is een mobiele versie van Battlefield die gelijk loopt aan de aankomende Battlefield 2042.

Dat kan erg goed werken en leuk zijn, maar het is vooralsnog afwachten tot we meer te horen krijgen over de mobiele toekomst van EA. Wie weet krijgen we wel meer te horen over de plannen tijdens de EA Play livestream op 22 juli.