Verstappen wil 'eigen' regel afschaffen: "Doet niet waarvoor hij bedoeld is"

News
maandag, 13 mei 2024 om 12:00
max verstappen gp australie 2024 gefocustf1711554197
Met zijn jonge debuut is Max Verstappen verantwoordelijk geweest voor een nieuwe regel in de Formule 1. Maar de wereldkampioen is er geen fan van.
Na het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, is het de grote vraag wie volgend jaar naast George Russell zal rijden bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff heeft er geen geheim van gemaakt dat hij het liefste Max Verstappen in dat stoeltje ziet zitten, maar de Nederlander gaat voorlopig niet in op dat aanbod.
Tot voor kort leek één van de andere opties Kimi Antonelli te zijn. Het jonge talent rijdt momenteel in de Formule 2 en is slechts 17 jaar oud. Nu lijkt het er alleen op dat Mercedes Antonelli eerst een jaartje wil laten rijpen bij een ander team in de Formule 1, namelijk Williams. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet de FIA een uitzondering toestaan.
EA Sports F1 24 - PS5 Image
EA Sports F1 24 - PS5
EUR69.99
Op voorraad
Koop op bol.
Sinds het debuut van Verstappen in 2015 is er namelijk een nieuwe regel toegevoegd. Coureurs mogen alleen aan de Formule 1 meedoen als ze 18 jaar of ouder zijn en 40 punten hebben op hun superlicentie. Voorlopig voldoet Antonelli niet aan die voorwaarden en dus is er dispensatie nodig.
Verstappen laat in gesprek weten met Motorsport-Total.com geen fan te zijn van de regel die door zijn ‘toedoen’ in het leven is geroepen.

“Deze regel is door mij ingevoerd, maar uiteindelijk voorkomt hij niet waar hij voor bedoeld is. Het gaat niet specifiek om Antonelli, maar het kan voorkomen dat sommige getalenteerde coureurs snel in de Formule 1 komen omdat ze eerst die 40 punten moeten verzamelen. Ik ben geen grote fan van dit hele systeem. Als iemand 17 of 18 jaar oud is en misschien 20 punten heeft, maar wel heel snel is, waarom kan hij dan niet in de Formule 1 komen?”

- Max Verstappen

Wie gaat er voor Mercedes rijden?

Ondertussen is Mercedes dus nog op zoek naar een vervanger voor Hamilton. Zelfs als Antonelli dispensatie krijgt, dan zal hij volgens de geruchten bij het team van Williams gaan rijden.
Eén van de meest logische opties lijkt op dit moment Carlos Sainz. De coureur moet Ferrari verlaten aan het einde van dit seizoen en lijkt momenteel te wachten of er een plekje vrijkomt bij Red Bull Racing. Als dat niet gebeurt, is de kans zeer groot dat hij overstapt naar Mercedes.