Focus mode voor Zoom moet afleiding voorkomen

News
vrijdag, 13 augustus 2021 om 12:30
zoom tip 3f1616337315
Door het coronavirus wordt vaak Zoom gebruikt om les te geven. Studenten kunnen alleen snel afgeleid raken door hun mede-studenten, maar dat moet met de nieuwe Focus mode voor Zoom geen probleem meer zijn.
Het coronavirus heeft voor Zoom niet bepaald windeieren gelegd. Door de pandemie is de videochat-dienst van een vrij onbekend bedrijf uitgegroeid naar één van de bekendste namen in de industrie. Voor velen is het zelfs al een werkwoord geworden. Zoom wordt dan ook veel gebruikt, niet alleen door bedrijven, maar ook in het onderwijs.
Door middel van de dienst kunnen docenten alsnog lesgeven aan studenten die thuis zitten. Eén probleem daarbij is dat je sneller afgeleid kan raken wanneer je thuis achter een scherm zit, in plaats van face-to-face in een klaslokaal. Helemaal als andere studenten iets vreemds gaan doen voor hun camera.
Zoom komt daardoor nu met Focus mode. Dat heeft het bedrijf aangekondigd in een blogpost. De nieuwe functie kan door de organisator worden aangezet, zodat deelnemers alleen zichzelf en de host kunnen zien. Het is wel mogelijk om andere deelnemers te horen, maar wanneer een docent bijvoorbeeld iedereen op mute zet, dan kan een student niet door anderen afgeleid worden. De host kan ondertussen wel iedereen zien.

Meer nieuwe features voor Zoom

Sinds de explosie aan gebruikers voor Zoom, heeft het bedrijf meer nieuwe features geïntroduceerd voor de videochat-dienst. Eerder is Zoom bijvoorbeeld gekomen met middelen die het makkelijker voor bedrijven maakt om vanuit huis te werken. Zo kunnen bedrijven werken met een digitale receptionist via Kiosk mode en via Zoom ook zien hoeveel mensen er al in een vergaderruimte zitten.