Nieuwe Zoom features voor werken tijdens corona

  Tegenwoordig is thuiswerken de nieuwe standaard geworden. Dit gaat gepaard met een goede app, waarmee je in contact blijft met je collega's. Één van de meest bekende apps is Zoom. Zoom heeft nu verschillende features toegevoegd aan de app, waardoor je misschien sneller naar het kantoor zou kunnen gaan.

  Zoom videobellen krijgt nieuwe features

  Zoom heeft een korte video geplaatst op haar YouTube-kanaal. Hier worden verschillende nieuwe features uitgelicht die bedrijven moeten helpen met het terugkeren naar de 'werkvloer'. Zo heeft Zoom een nieuwe 'Kiosk-mode'. Kiosk-mode is in wezen een digitale receptionist. De receptionist werkt natuurlijk vanuit huis, maar is op het werk bij de balie te zien op een scherm. Via Kiosk-mode kan de receptionist toegang verlenen tot het gebouw. In de video van Zoom wordt ook de temperatuur van iemand gemeten, maar dit is helaas niet één van de features van Zoom zelf.

  Zoom zorgt voor veiligheid op de werkvloer

  Naast een digitale receptionist kun je ook met Zoom zien hoeveel mensen er bijvoorbeeld in een vergaderruimte zitten. Zo check je makkelijk of het veilig is om naar binnen te gaan of niet. Ook kun je nu de app controleren via je stem. Zo zeg je 'start een meeting' om, je raadt het al, een meeting te starten.

  Veel van deze nieuwe features in Zoom maken gebruik van de hardware van het bedrijf. Je zult dan ook hoogstwaarschijnlijk veel van deze functies alleen kunnen gebruiken met de hardware van Zoom zelf. Zo presenteert Zoom een stukje software, waardoor je maar één (Zoom) camera in een vergaderzaal nodig hebt. Zoom zal dan de gezichten herkennen en op het scherm plaatsen, zodat je bijvoorbeeld niet tegen een rug zit te praten.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.