Video-app ZOOM groeit uit de kluiten met 300 miljoen gebruikers

News
vrijdag, 24 april 2020 om 12:25
aboutzoomf1587110675
De video-app Zoom is de afgelopen tijd geen onbekende in de media. De dienst kent door de situatie rondom het coronavirus een flinke stijging in het aantal gebruikers. Volgens een blogpostop haar website geeft Zoom nu aan intussen 300 miljoen gebruikers te hebben.
Afgelopen maand kwam Zoom nog met de melding dat er 200 miljoen actieve mensen op het platform waren, maar die cijfers zijn met de nieuwe melding flink achterhaald. Intussen is er namelijk maar liefst 50 procent bij gekomen en staat de teller op 300 miljoen. Deze stijging komt doordat veel mensen de dienst gebruiken om in contact te blijven met dierbaren vanuit thuis. Ter vergelijk: in december 2019 had Zoom nog maar 10 miljoen gebruikers. Daar zijn er in ongeveer vier maanden dus maar liefst 290 miljoen bij gekomen, ondanks de negatieve berichtgeving rondom de video-dienst.

Explosieve stijging ondanks negatief nieuws

Zoom is de afgelopen tijd nogal eens in het nieuws gekomen vanwege lekken in de beveiliging. Zo kwam even geleden naar voren dat vergaderingen makkelijk binnen te dringen waren en dat bestanden uit een vergadering later op internet te vinden waren. Daarnaast werden er Zoom wachtwoorden op internet verkocht.
Zoom heeft intussen actie ondernomen op deze problemen door de beveiliging dicht te timmeren. Ook heeft Zoom het delen van bestanden tijdelijk onmogelijk gemaakt en de vergadernummers uit de beelden weg gehaald.