Nine Inch Nails-gitarist werkt aan game met Spec Ops: The Line-regisseur

News
vrijdag, 13 augustus 2021 om 13:00
spec ops the linef1628851961
De laatste jaren hebben we wel vaker gezien dat mensen buiten de gamesindustrie met hun eigen titel aan de slag gaan. Dat geldt nu ook voor Robin Finck, de gitarist van Nine Inch Nails, die samen met de regisseur van Spec Ops: The Line werkt aan een game.
Robin Finck en Cory Davis, die onder andere de regisseur was van de cult-hit Spec Ops: The Line, werken niet alleen samen aan een game, ze hebben ook een compleet nieuwe studio opgericht. Onder de naam Eyes Out werkt het nieuwe titel aan unieke projecten. Via de website wordt gemeld dat de studio bestaat uit ‘gepassioneerde world-builders en verhalenvertellers die geloven in de krachtige synesthesie dat voorkomt uit muziek en interactieve ervaringen’.
De eerste game waar Finck en Davis aan werken is dan ook niet een standaard shooter. Volgens de Nine Inch Nails-gitarist moet de titel namelijk een ‘kosmische horrorgame’ worden met een sterke focus op ‘verhaalvertelling via de omgeving’. De titel zal dan ook een singleplayer game gaan worden. Meer details hebben Finck en Davis nog niet bekendgemaakt.

Meer beroemdheden die games maken

Robin Finck is niet de enige beroemdheid die zich waagt aan het maken van een game. Eén van de bekendste voorbeelden is Vin Diesel. De acteur heeft in 2002 namelijk Tigon Studios opgericht, waarmee hij samen met Starbreeze Studios heeft gewerkt aan het zeer goed ontvangen The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay - waarin hij zelf de hoofdrol vertolkt. Daarna heeft hij ook nog aan andere games werkt, zoals Wheelman.
Ook de bekende streamer Dr Disrespect heeft plannen om een game studio op te richten. Guy Beahm, zoals Dr Disrespect echt heet, is alleen nog op zoek naar een mede-oprichter en studiohoofd om de dagelijkse gang van zaken te leiden.