Final Fantasy XVI krijgt misschien toch DLC

News
donderdag, 13 juli 2023 om 12:00
final fantasy xvif1610030425
Final Fantasy XVI ligt nu een paar weken in de winkel en veel spelers zullen al door het verhaal heen zijn. Op meer verhaal na lancering hoefden fans alleen niet te rekenen, zo werd voor de release al aangegeven. Maar nu overweegt Square Enix toch DLC voor de game.
Vorige maand verscheen Final Fantasy XVI en de game was meteen één van de beste releases van het jaar tot nu toe. Vaak kun je dan op termijn DLC verwachten, al was het alleen maar zodat de uitgever nog een keer kan verdienen aan het succes van de game. Maar producer Naoki Yoshida heeft meerdere keren aangegeven dat dat niet het plan was voor de nieuwe Final Fantasy.
Het was Yoshida’s intentie om een game af te leveren die van begin tot eind compleet was, ook qua verhaal. DLC moest niet nodig zijn om de game compleet te maken. De producer is nog altijd van mening dat dat gelukt is, maar laat in een interview met GamerBraves nu weten dat er toch gekeken wordt naar de mogelijkheid van uitbreidingen.
Nu de game in handen is van spelers komt er namelijk veel feedback binnen van spelers die meer willen. Yoshida en Square Enix “weten dat en begrijpen dat” en overwegen daarom wat voor opties er zijn. Yoshida hoopt spelers in de toekomst iets te kunnen geven.

PC-versie Final Fantasy XVI nu ook in ontwikkeling

Momenteel is de nieuwe Final Fantasy alleen nog beschikbaar voor PS5, maar er is goed nieuws voor wie die console niet heeft en niet wil. De PC-versie van de game is eindelijk echt in ontwikkeling nu de PS5-versie uit is. Dat wil niet zeggen dat hij snel beschikbaar is, maar uiteindelijk zal de game geen PS5-exclusive meer zijn.