Het Verenigd Koninkrijk stapt bijna volledig over op digitale games

News
dinsdag, 10 januari 2023 om 18:30
pc game pass gamesf1648052750
Het is vandaag de dag heel makkelijk om vanuit huis een nieuwe game te kopen en direct te downloaden. Dat is zeker bekend in het Verenigd Koninkrijk, want het land stapt bijna compleet over op digitale games.
Nu 2022 ten einde is, kunnen terugblikken op de cijfers van het afgelopen jaar. Zo heeft de Digital Entertainment and Retail Association (ERA) van het Verenigd Koninkrijk bekendgemaakt hoe Britten hun games kopen. En dat is bijna volledig digitaal, zo meldt de BBC.
89,5 procent van de game-aankopen zijn gedaan via digitale downloads en slechts 10,5 procent waren fysieke kopieën van games. Dat percentage wordt nog even verder opgestuwd door de aankopen van mobiele apps. 30 procent van het totaal aantal sales zijn namelijk van mobiele games, die exclusief digitaal verkocht worden via de App Store en Play Store.
De cijfers van game-industrie zijn daarnaast zeer indrukwekkend. In 2022 werd er in het VK maar liefst 4,7 miljard pond uitgegeven aan games. Daarmee is de industrie groter dan de film-, televisie- en muziekindustrie. Volgens Kim Bayley, de baas van de ERA, is gaming dan ook ‘de vaak vergeten leider’ van de entertainmentmarkt.

"Hoewel de groei met 2,3% lager was dan die van video of muziek, is de omvang ervan enorm - en in termen van innovatie en opwinding blijft de sector het tempo bepalen voor de hele amusementssector.”

Precieze cijfers zijn onbekend

De cijfers die de ERA heeft gepresenteerd moeten alleen wel met een klein korreltje zout genomen worden, want het is namelijk niet duidelijk hoe accuraat de cijfers namelijk precies zijn. Waar de muziekindustrie namelijk precies moet registreren hoeveel aankopen er worden gedaan, geldt dat niet voor de game-industrie.
Digitale marktleiders als Sony en Valve hoeven hun cijfers dus niet te delen en houden dat dan ook veelal geheim. De ERA heeft daarom geschat hoeveel digitale aankopen er zijn gedaan via marktonderzoek van ‘de benchmark van de industrie’ Omdia.

Populair Nieuws