2023 wordt nog groter voor Final Fantasy!

News
dinsdag, 03 januari 2023 om 15:30
final fantasy 16f1626079865
De Final Fantasy-reeks draait al een tijdje mee, maar is nog altijd geliefd onder veel gamers. Het komende jaar wordt groot voor de reeks, gelet op de de release van Final Fantasy 16 en mogelijk ook die van Final Fantasy VII Rebirth. Maar een producer van laatstgenoemde suggereert dat 2023 een nog groter jaar kan worden.
Verschillende belangrijke figuren in de Final Fantasy-reeks hebben een nieuwjaarswens gedeeld met fans. Daarin wordt niet geheel onverwacht gesproken over de games in de reeks die zeker uit gaan komen in het komende jaar. Maar Yoshinori Kitase, de producer van Final Fantasy VII Rebirth laat nog iets interessants vallen.
Hij spreekt namelijk van een nieuwe aankondiging, niet gerelateerd aan Rebirth, die in 2023 gedaan wordt. Kitase kan er verder niets over zeggen, maar zegt dat dit jaar het beste Final Fantasy-jaar tot nu toe moet worden. De mysterieuze aankondiging zal dus waarschijnlijk een grote zijn.
Er zijn wat titels die het zouden kunnen zijn. Eind 2021 lekte er een gigantische lijst van onaangekondigde games uit via Nvidia. Op die lijst stonden ook een remaster van Final Fantasy Tactics en een remake van Final Fantasy 9. Veel titels op de lijst zijn inmiddels verschenen, dus het zou goed kunnen dat ook deze twee in ontwikkeling zijn.

Wanneer is de release van Final Fantasy 16?

De release van Final Fantasy 16 is momenteel waarschijnlijk de grootste gebeurtenis waar Final Fantasy-fans naar uitkijken. Deze release staat gepland voor 22 juni, aanvankelijk als PS5 exclusive. Zoals gezegd kan ook Final Fantasy VII Rebirth dit jaar verschijnen, al wordt ook rekening gehouden met begin 2024.